Info Actual

Info Actual > Social > Două mari ORAȘE au intrat în carantină. Detalii despre restricțiile impuse!
Social

Două mari ORAȘE au intrat în carantină. Detalii despre restricțiile impuse!

Două mari ORAȘE au intrat în carantină. Detalii despre restricțiile impuse!

Două mari ORAȘE au intrat în carantină. Detalii despre restricțiile impuse! Încă două municipii reşedinţă de judeţ au intrat în carantină pentru două săptămâni. Este vorba despre Bistriţa, unde rata de infectare cu noul coronavirus a urcat la 9,4 la mia de locuitori şi Satu Mare – cu o incidenţă de 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Radu Bud, prefectul județului Satu Mare, spune că scopul carantinării este acela de a scădea rapid numărul cazurilor de COVID-19, iar prin limitarea deplasării, va fi limitat și riscul răspândirii acestui virus.

Încă de la miezul nopții, echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, ale Inspectoratului de Jandarmi Județean și ale Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au intreprins acțiuni pe raza orașului pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În perioada care urmează, cetățenii trebuie să știe că este strict interzisă intrarea sau ieșirea din zona carantinată pe alte căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestire.

În ceea ce privește deplasarea în municipiul Satu Mare în intervalul orelor 5.00-23.00, este interzisă circulația tuturor cetățenilor în afara locuinței sau a gospodăriei, excepțiile fiind cele menționate în declarația pe propria răspundere, care trebuie completată și fără de care riscăm sancțiuni contravenționale.

De menționat este faptul că vor putea circula fără declarație acele persoane care pot prezenta o legitimație de muncă sau adeverință din partea angajatorului care să ateste că aceștia se deplasează în interes de serviciu. Se limitează și programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare, până la ora 21.00, informează Rador.

De asemenea, se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor și a hipermarketurilor la maxim 30%. În acest moment, pe lână municipiul Satu Mare mai sunt alte trei comune ale județului unde, în zilele următoare, există șanse mari să fie instituită carantina.

Carantina ar putea fi instituită şi în comunele de lângă Bucureşti, Clinceni şi Berceni, ambele cu peste zece la mie rată de infectare cu noul coronavirus. La Suceava, unde incidenţa se apropie de cinci, primarul le cere locuitorilor să respecte măsurile sanitare pentru ca municipiul să nu intre din nou în carantină, aşa cum s-a întâmplat în primăvară.