Info Actual

Info Actual > Showbiz > Dr. Adina Alberts acuze grave la adresa Gabrielei Firea: „A băut apă cu clor la indicațiile lui Adrian Streinu-Cercel?”
Showbiz

Dr. Adina Alberts acuze grave la adresa Gabrielei Firea: „A băut apă cu clor la indicațiile lui Adrian Streinu-Cercel?”

Dr. Adina Alberts acuze grave la adresa Gabrielei Firea: „A băut apă cu clor la indicațiile lui Adrian Streinu-Cercel?”

Dr. Adina Alberts acuze grave la adresa Gabrielei Firea: „A băut apă cu clor la indicațiile lui Adrian Streinu-Cercel?” Primarul general al Capitalei a declarat că singura măsură de protecție luată în seamă în cazul reînceperii școlilor este purtatul măștii. Dr.Adina Alberts susține că acestă măsură este ”o enormitate” și îi cere Gabrielei Firea să vină cu măsuri mai adaptate secolului în care trăim.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dr. Adina Alberts îi oferă primarului Capitalei mai multe soluții46. Cea mai importantă, susține ea, este „testatea rapidă a tuturor copiilor preșcolari și școlari”.

„Pentru Gabi Firea copiii nu contează că  nu votează?”

„PENTRU GABI FIREA COPIII NU CONTEAZĂ PENTRU CĂ NU VOTEAZĂ?!? Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că SINGURA măsură de protecție luată în calcul la reînceperea școlilor, este purtarea măștii: “Se va ajunge la situația în care numărul de elevi să fie diminuat în clase… și purtarea obligatorie a măștilor de protecție cel puțin câteva luni de acum înainte”, a spus PG.

Oare cu ce epidemiologi s-a sfătuit doamna primar? Cum vede domnia sa, ca mamă, posibilitatea preșcolarilor și școlarilor de a purta mască la gură timp de câteva ore pe zi? Cât de eficientă este această mască atunci când vorbim despre copii? Și cât de incomodă? Oare cadrele didactice care au auzit-o azi declarând această enormitate, nu cumva au căzut de pe scaune? Iată câte întrebări se nasc…”, a scris Adina Alberts.

„Metode eficiente pentru copii”

„Rezumate în una singură, am putea să ne întrebăm „Oare Gabi Firea a băut apă cu clor la indicațiile profesorului Adrian Streinu-Cercel?”
Îi recomand primarului Capitalei să evolueze către secolul XXI, să opteze pentru metode eficiente atunci când este vorba de copiii noștri.

De exemplu, să utilizăm kiturile de testare rapidă care dau rezultate în 5 minute, și să testăm toți școlarii și preșcolarii, în prima zi de școală. De asemenea, trebuie să existe obligativitatea fiecărui copil de a prezenta avizul medical epidemiologic, eliberat de medicul de familie într-un mod RESPONSABIL, la începerea primei zile de școală.

Testarea ar trebui repetată săptămânal. Nu e nevoie să “inventezi apa caldă”, trebuie doar să aplici metodele care au avut succes! Și să te intereseze cu adevărat sănătatea copiilor din București, nu doar să îți faci imagine și să vorbești mult despre nimic!”, a mărturisit aceasta.

„Testatea rapidă a tuturor copiilor preșcolari și școlari”

„Probabil că Dna Firea o să îmi răspundă că nu este treaba Primăriei Generale. Ceea ce parțial poate fi corect. De aceea îmi întorc privirile către dl Dan Tudorache, primarul sectorului 1 – sector al cărei locuitor sunt. Și am să îi cer în mod public, să depună eforturi pentru a organiza eficient și responsabil, din timp, reluarea activităților școlare.

Prin testatea rapidă a tuturor copiilor preșcolari și școlari, a personalului didactic și nedidactic din grădinițe și școli! Experiența de medic m-a învățat că este mult mai sănătos să PREVII decât să TRATEZI. Iar calitatea de MAMĂ mă obligă să fac tot ce îmi stă în putință să protejez sănătatea copilului meu!”, a fost de părere dr. Adina Alberts.