Social

Dr. Adina Alberts: Soluție foarte eficientă pentru a vă igieniza întreaga față

Dr. Adina Alberts a transmis un mesaj pretios pe pagina sa de socializare. Celebrul medic a explicat cum ne igienizam eficient intreaga fata.

IGIENA GURII, NASULUI ȘI A OCHILOR. MĂSURI ANTI-COVID-19

Peste tot auzim doar de importanța spălatului pe mâini.

Am explicat clar și repetat de ce e bine să purtăm mască și mănuși de protecție și de ce e bine să evităm anumite articole vestimentare atunci când ieșim din casă. Totodată, cu cât situația avansează în numărul de îmbolnăviri, consider că e bine să ne îndreptăm atenția către o igienizare mult mai vastă – a nasului, gurii și a ochilor. Atât pentru noi cât și pentru copiii noștri.

OCHI. Folosiți sprayuri pe bază de apă de mare sau cele din ingrediente naturale, îmbogățite cu vitamine A si C.

NAS: Sprayurile nazale cu apă de mare au proprietăți antiseptice, însă puteți să apelați și la un produs farmaceutic special conceput pentru igienizarea nasului. De exemplu, Prontoderm Gel nazal este indicat pentru curățarea si dezinfectarea mucoasei nazale.

GURĂ: Nu trebuie să ne bazăm doar pe mască. E de preferat, pentru a reduce drastic riscul de infectare cu SARS-CoV-2, ca după fiecare ieșire în spațiul public să clătiți cavitatea bucală cu apă de gură care conține clorhexidină. In fiecare seara ati putea folosi sprayuri antiseptice pentru gura si gat. Sunt variate feluri in farmacii.

Pentru cei care nu au la îndemâna aceste produse, pot utiliza mijloace mai puțin dovedite ca eficiență, însă mai bune decât nimic: De îndată ce ați intrat în casă, spălați bine mâinile cu apă și săpun. Apoi spălați fața, de asemenea, cu apă și săpun, inclusiv interiorul cavitații nazale, utilizând niște bețișoare igienice. Apoi faceți gargară cu apă în care ați dizolvat bicarbonat de sodiu, sare sau zeamă de lămâie.

Vă amintiți poate din copilăria dvs, când bunica sau mama vă punea să stați cu un prosop pe cap, deasupra unui ibric cu apă/ceai fierbinte, atunci când erați bolnavi?!

Ei bine aceasta este o soluție foarte eficientă pentru a vă igieniza întreaga față.”, a scris Dr. Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.