Info Actual

Info Actual > Social > Dr. Mihai Craiu solicită redeschiderea școlilor: „A crescut numărul copiilor cu probleme emoționale”
Social

Dr. Mihai Craiu solicită redeschiderea școlilor: „A crescut numărul copiilor cu probleme emoționale”

Dr. Mihai Craiu solicită redeschiderea școlilor: „A crescut numărul copiilor cu probleme emoționale”

Dr. Mihai Craiu solicită redeschiderea școlilor: „ A crescut numărul copiilor care au ticuri, cu depresie sau tot felul de patologii psihosomatice, pe care le împrumută de la bunicii cu care stau, de la bullying-ul online care a crescut.”

Cel mai nou subiect de pe masa guvernului a fost discutat și de medicul Mihai Craiu. Doctorul  pediatru de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a făcut recomandări pentru Medika TV pe baza studiilor din ultima perioadă.

Renumitul medic a dezvăluit faptul că în cadrul unității medicale în care acesta profesează, numărul cazurilor de copii cu probleme psihologice și emoționale a crescut simțitor.

„Trebuie căutate soluții pentru deschiderea școlilor. La noi la spital vin copii cu probleme emoționale. A crescut numărul copiilor care au ticuri, cu depresie sau tot felul de patologii psihosomatice, pe care le împrumută de la bunicii cu care stau, de la bullying-ul online care a crescut. Trebuie să susținuți să ajungă la școală”, a declarat dr. Mihai Craiu, potrivit doctorulzilei.ro.

În străinătate s-a făcut așa cumva fenomenul de “buble schooling”

Spre deosebire de România, în cele mai multe țări din Occident șoclile au rămas deschise chiar în timpul pandemiei de coronavirus. Specialiștii au găsit diverse metode a a-i ține în clase atât pe copii, cât și pe profesori.

„În străinătate s-a făcut așa cumva fenomenul de “buble schooling”, în care a fost micșorat numărul de elevi în clasă, nu au fost amestecați deloc între ei, au avut mereu același număr de contacți și dacă a fost confirmat pozitiv unul din această bulă, ceilalți au fost carantinați. Cu alte cuvinte, soluții există”, a precizat dr. Mihai Craiu.