Sănătate

Numărul deceselor la copii din cauza streptococului A a crescut la 19 și la peste 55 de adulți în Marea Britanie

Numărul deceselor la copii din cauza streptococului A a crescut la 19 și la peste 55 de adulți în Marea Britanie
cdc.gov/streplab

Agenția britanică pentru siguranța sănătății (UKHSA) a confirmat sâmbătă, 17 decembrie 2022, că virusul nu este încă sub control și că se pot aștepta și alte decese.

Bilanț sumbru. Numărul deceselor la copii din cauza streptococului A a crescut la 19 și la peste 55 de adulți în Marea Britanie. Medicii rămân în alertă

Streptococul A a provocat moartea a 19 copii, 16 în Anglia și alți trei în Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Cifrele publicate vineri de agenție au arătat că 55 de adulți au murit, de asemenea, după ce au contractat virusul, ceea ce ridică numărul total al deceselor la 74.

UKHSA afirmă că virusul nu este nou, ci mai degrabă că răspândirea sa se datorează nivelului crescut de socializare după pandemie și măsurilor luate în timpul pandemiei pentru a proteja oamenii de COVID-19, care au redus imunitatea.

În același timp, au fost înregistrate cel puțin 7.750 de notificări de scarlatină, de peste trei ori mai mult decât ultimul maxim, care a fost înregistrat în 2017/18.

În ceea ce privește cazurile de streptococ A iGAS care pun în pericol viața, au existat 111 la copii cu vârste cuprinse între unu și patru ani și 74 cu vârste cuprinse între cinci și nouă ani. Se spune că restul cazurilor au fost mai ușoare și nu au reprezentat o amenințare la adresa vieții.

De asemenea, guvernul britanic a luat măsuri în ultimele zile, după ce a recunoscut, în cele din urmă, lipsa medicamentelor, anunțând un protocol de deficit grav (SSP) pentru trei medicamente cu penicilină. Schimbarea le oferă farmaciștilor mai multă libertate de acțiune în îndeplinirea rețetelor, permițându-le să furnizeze în mod legal forme alternative de medicamente dacă nu au formula specifică prescrisă.

SSP  din UK înlătură presiunea atât de pe medici, cât și de pe farmaciști, care, în condiții normale, ar trebui ca pacienții să se întoarcă la medic pentru o rețetă revizuită. De asemenea, acestea sunt, de asemenea, executorii în toată țara.

Farmaciștii au salutat decizia, deși sunt nedumeriți de ce a durat atât de mult, în condițiile în care au fost notificați cu ceva timp în urmă că există o penurie de antibiotice necesare pentru tratarea streptococului A, scrie presa externă.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!