Info Actual

Info Actual > Diverse > Dramă în Italia. Un fost mare atlet a murit la 56 de ani, din cauza COVID-19
Diverse

Dramă în Italia. Un fost mare atlet a murit la 56 de ani, din cauza COVID-19

Dramă în Italia. Un fost mare atlet a murit la 56 de ani, din cauza COVID-19

Dramă în Italia. Un fost mare atlet a murit la 56 de ani, din cauza COVID-19. Donato Sabia, un talentat semifondist, a fost internat la spitalul San Carlo, din Potenza. Conform Gazzetta dello Sport, starea acestuia s-a înrăutățit treptat, după ce în urmă cu două săptămâni a fost diagnosticat cu virusul COVID-19.

La Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, Donato a impresionat în special în cursa de 800 de metri, terminând pe locul al 5-lea. Doar 4 ani mai târziu, la Seul, atletul s-a calificat din nou în ultimul act al probei, sosind pe locul 7.

Povestea sa e cu atât mai tristă cu cât fostul sportiv a stat, în ultimele săptămâni, alături de tatăl său, și el bolnav de coronavirus. Tatăl lui Donato Sabia a murit  cu doar câteva ore înainte ca fostul atlet să fie internat. Inițial, corpul lui Donato Sabia părea că începe să se recupereze. Sportivul a avut parte de câteva zile în care s-a simțit mai bine, dar medicii au fost de la început rezervați cu privire la șansele acestuia.

“Este o tragedie în mijlocul unei tragedii”, a declarat președintele Fidal, Alfio Giomi, într-o declarație. „Donato a fost o persoană pe care era imposibil să n-o iubești.”