Diverse

Drama unei fetițe de 8 ani, ascunsă de mamă și bunici aproape toată viața într-o cameră închisă

Drama unei fetițe de 8 ani, ascunsă de mamă și bunici aproape toată viața într-o cameră închisă

La doar opt ani a strâns în suflet toată durerea lumii. Numită de presa germană Maria, micuța a trăit închisă de mamă și bunicii ei într-o casă dintr-o localitate din vestul Germaniei. A fost încuiată într-o cameră când avea mai puțin de un an.

În timp ce pentru alți copii bunicii ar fi în stare să mute munții din loc, pentru Maria aceștia sunt niște monștri. Care, alături de cea care i-a dat viață i-au luat dreptul fetiței de a se bucura de viață. Pentru că a stat închisă într-o cameră, fetița este subdezvoltată și „abia putea să urce singură scările sau să meargă pe terenuri denivelate”.

Casa groazei se află în Attendorn, un oraș cu aproximativ 25.000 de locuitori. Când oamenii legii au găsit-o, procurorul Patrick Baron von Grotthuss a declarat pentru ziarul local SauerlandKurier, citat de The Guardian, că micuța „nu a reușit să vadă prea mult lumea exterioară”.

Marea dorință a micuței: să vadă cum arată pădurea

Fetița le-a rupt sufletul ofițerilor când le-a mărturisit că nu știe cum arată o pădure și niciodată nu a mers cu vreo mașină.

Care e motivul pentru care mama copilului și părinții au recurs la un asemenea comportament nimeni nu știe, iar aceștia nu au vrut să le spună nimic oamenilor legii.

Tatăl fetiței a făcut declarații șocante

Când micuța s-a născut, a declarat tatăl, el și mama acesteia s-au despărțit. El a mărturisit presei locale că atunci când Maria avea șase luni a găsit un bilet pe parbrizul mașinii în care era anunțat de fosta soție că se va muta în Italia cu copilul. Ba chiar în 2015 a anunțat și autoritățile locale că s-a mutat în Calabria.

În toamna aceluiași an, bărbatul le-a spus autorităților că a văzut-o de multe ori pe femeie cu fetița în Attendorn. Polițiștii s-au pus pe treabă și i-au interogat pe bunicii materni ai fetei. Aceștia nu au dat-o de gol, afirmând că aceasta stă în Italia cu copilul. Salvarea fetiței a venit de la un cuplu din municipalitatea Lennestadt, care a anunțat poliția despre faptul că au auzit de o fetiță închisă de ani buni în casa bunicilor.

Pe 12 septembrie, poliția italiană a transmis că cele două nu au locuit în Italia, lucru confirmat și de rudele mamei. În acest moment, mama și bunicii sunt anchetați de Parchetul din orașul Siegen pentru răpirea și maltratarea fetiței.