Social

Drepturile pacientului. Monica Pop. „Specialiștii nu pot obliga pacienții să se trateze la ei”

Drepturile pacientului. Monica Pop. „Specialiștii nu pot obliga pacienții să se trateze la ei”. Monica Pop, șefă de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a ținut să reamintească unele din cele mai importante drepturi ale pacientului.

Monica Pop: În cazul în care oamenii vor să facă provizii să se ...

Celebrul medic a scris pe pagina sa de Facebook că „orice pacient are dreptul externării la cerere”.

„REAMINTESC TUTUROR CA NICI UN ACT MEDICAL (tratament, investigatie, metodă profilactică, etc) NU POATE FI FACUT FARA ASENTIMENTUL PERSOANEI in cauză! Doar cu consimtamint scris!
REAMINTESC CA ORICE PACIENT ARE DREPTUL EXTERNARII LA CERERE, pe semnatura proprie în foaia de observatie clinică. Exceptie, doar in cazurile psihiatrice speciale.
REAMINTESC specialistilor ca nu pot obliga pacientii sa se trateze la ei si ca sint obligati sa le dea trimiteri spre unitatea la care acestia doresc sa se trateze/opereze. Refuzul este ilegal!
REAMINTESC ca medicul din spitalele de stat nu poate da trimitere pacientilor asigurati spre clinici/ cabinete private. Este exclusiv optiunea oacientului, nu a medicului”, a fost mesajul Monicăi Pop.