Actual Showbiz

După 11 ani, Comisarul Catani se întoarce în România. Invitat de onoare la Buzău International Arts Festival 

După 11 ani, Comisarul Catani se întoarce în România. Invitat de onoare la Buzău International Arts Festival 

Comisar Corrado Cattani din „La Piovra”,  adică actorul italian Michele Placido se întoarce în România pentru a participa pe 17 septembrie 2022, la ediţia a doua a Festivalului de Arte de la Buzău. Renumitul actor este invitatul de onoare a ediției din acest an Buzău Internaţional Arts Festival BIAF). Anunțul a fost făcut chiar de organizatori, care au precizat că actorul italian va fi prezent la Buzău.

După 11 ani, Comisarul Catani se întoarce în România. Invitat de onoare la Buzău International Arts Festival

Buzău International Arts Festival revine cu a doua ediţie, ce se va desfăşura în perioada 20 august – 20 septembrie, în municipiul Buzău, cu acelaşi concept unic în regiune.   Invitatul de onoare al acestei ediţii a BIAF va fi actorul italian Michele Placido, cunoscut publicului român de toate vârstele, mai ales pentru rolul celebrului comisar Corrado Cattani, pe care l-a jucat în serialul ”Caracatiţa”.

Michele Placido va fi prezent la Buzău în data de 17 septembrie, când va susţine o conferinţă de presă, iar publicul BIAF va avea parte de o întâlnire memorabilă cu actorul şi regizorul italian.

Acesta va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri, după proiecţia unuia dintre cele mai cunoscute filme ale sale, ce se va desfăşura la Teatrul George Ciprian, de la orele 14:00.

Michele Placido s-a născut în 1946. A studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Şi-a făcut debutul în actorie în 1969, în spectacolul de teatru Visul unei nopţi de vară.    Doi ani mai târziu, şi-a început cariera în film, lucrând cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani.

Actorul s-a mai aflat în România fix în urmă cu 11 ani

Actorul a mai fost prezent în Romania, invitat la TIFF în 2011, cand a prezentat în cadrul Festivalului proiectul său cinematografic „Vallanzasca”, cu actriţa Monica Bîrladeanu în rolul principal.

Monica joacă rolul Nicolettei, una dintre victimele celui mai faimos criminal şi mafiot Italian, Renato Vallanzasca, iar premiera mondială a acestui film a avut loc la Festivalul de la Venetia, în 2010.

2011, TIFF – Monica Bârlădeanu, alături de Michele Placido, la proiecția de gală a filmului „Vallanzasca”

Despre lucrul cu regizorul Michele Placido, într-un interviu oferit ziarului Evenimentul Zilei în 2011, Monica Bârlădeanu spunea:

„Ţin minte că mi s-a părut un adevărat personaj când l-am întâlnit. Era seară, eram într-un birou în care avusese loc o şedinţă de producţie intensă, m-am aşezat, am început să vorbim despre una, despre alta, mi-a povestit puţin despre personaj. Avea pe birou o lampă care proiecta o lumină de tip reflector, din cauza căreia nu mă vedea foarte bine. Aşa că îmi spune «Vino puţin încoace» şi mi-a pus lampa în faţă ca la interogatoriu, ca să îmi vadă toate trăsăturile. Nu m-a deranjat, dar mi s-a părut un moment rupt dintr-un serial mafiot”, a rememorat Monica Bârlădeanu, care îl caracterizează pe regizor ca fiind „pus pe polemică, intens, spune tot ce îl deranjează, generos, făcea paste pentru toată echipa”.

Dincolo de rolul care i-a adus celebritatea, Michele Placido se declară un om fericit, care nu se fereşte să vorbească depre iubirile sale.

Are 5 copii cu 3 femei.

„După ce m-am despărţit de prima mea soţie, am avut o altă relaţie cu o fată care semăna foarte mult cu prima soţie şi acum, Frederica este imaginea cea mai corectă, cea mai aproape de ideal”, spune actorul.