Actual International

După Prințul Harry, și fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson va publica o carte de memorii 

După Prințul Harry, și fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson va publica o carte de memorii 
Infoactual/arhiva

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a semnat un contract de carte cu editura HarperCollins pentru un volum de memorii despre perioada sa extrem de controversată de pe Downing Street. După succesul indiscutabil al prințului Harry, Boris Johnson vrea și el o carte de memorii unde să vorbească exact despre perioada petrecută pe Downing Street.

După Prințul Harry, și fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson va publica o carte de memorii

HarperCollins a anunțat că fostul premier britanic Boris Johnson a semnat deja contractul de carte cu editura.

Se pare că este vorba despre o carte de memorii despre perioada sa controversată de pe Downing Street și se așteaptă ca această afacere să îi aducă milioane de euro, după ce a fost înlăturat din funcția de prim-ministru.

Anunțul privind acest contract a fost făcut de Arabella Pike de la HarperCollins, care a declarat: „Aceasta va fi o carte de memorii despre prim-ministru ca niciuna alta”, potrivit Mail Online.

Suma exactă a contractului nu a fost încă făcută publică, dar se așteaptă să fie o plată mare deoarece și alți foști prim-miniștri britanici au câștigat milioane de euro din contractele lor de cărți, în trecut.

Fostul prim-ministru britanic Tony Blare ar fi câștigat peste 4,6 milioane de lire sterline din cartea sa în 2007, în timp ce Margret Thacher a câștigat peste 3,5 milioane de lire sterline în 1993.

Ce activități i-au adus bani fostului premier, în ultima perioadă. Și care sunt sumele câștigate

Boris a semnat acest contract după ce ar fi câștigat peste 1 milion de lire sterline (1,1 milioane de euro) din mai multe discursuri, de când a demisionat din funcția de premier al Marii Britanii.

Fostul premier a declarat el însuși câștiguri în valoare de peste 1 milion de lire sterline în ultimele luni, (1,1 milioane de euro) ca onorariu pentru discursuri la evenimente.

Se pare că a câștigat 276.130 de lire sterline (311.137 de euro) pentru un singur discurs ținut în octombrie la Colorado Springs, SUA.

De asemenea, Boris a primit o plată la 17 noiembrie, din partea Hindustan Times, un ziar național indian de limbă engleză, în valoare de 261.652,34 lire sterline (294.824,62 euro), pentru un discurs susținut în capitala Delhi.

În afară de aceasta, el ar mai fi primit o sumă de 215 275,98 lire sterline (242 568,67 euro) pentru un alt discurs la CNN Global Summit din Lisabona, Portugalia.