Actual International

Fostul premier britanic Boris Johnson a primit distincția de „Cetățean al Kievului” din partea primarului ucrainean

Fostul premier britanic Boris Johnson a primit distincția de „Cetățean al Kievului” din partea primarului ucrainean
express.co.uk

Boris Johnson deși nu mai este premier rămâne o figură reprezentativă. Iar acest rol de primă linie îi aduce fostului premier britanic venituri substanțiale, pentru că după cum singur a recunoscut, el face bani acum din adresările publice la congrese naționale sau alte evenimente internaționale.

Fostul premier britanic Boris Johnson a primit distincția de „Cetățean al Kievului” din partea primarului ucrainean

Fostul boxer la categoria grea și actualul primar al Kievului, Vitali Klitschko, i-a înmânat fostului premier britanic Boris Johnson o medalie onorifică ”Cetățean al Kievului”.

Boris Johnson a primit distincția ”Cetățean al Kievului” din partea primarului ucrainean în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, la 19 ianuarie 2023.

”Am discutat la Davos cu Boris Johnson, un mare prieten al Ucrainei”, a declarat Klitschko pe Telegram.

”Am avut ocazia să îi înmânez un premiu din partea capitalei ucrainene – titlul de Cetățean de onoare al Kievului”.

Klitschko, în același context. a adăugat:

”Decizia privind atribuirea acestuia a fost aprobată de Consiliul municipal din Kiev la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. Boris a vizitat în repetate rânduri capitala ucraineană – atât în pace, cât și în cea mai dramatică perioadă a luptei noastre împotriva agresorului rus.

În calitate de prim-ministru al Marii Britanii, Johnson a făcut tot posibilul pentru a ajuta Ucraina. Și continuă să ne susțină și să convingă lumea civilizată de sprijinul necesar”.

O înregistrare video a evenimentului, care a avut loc la Casa Ucrainei din Davos, a arătat că fostul premier britanic este considerat a fi un ”mare prieten” al Ucrainei.

Vitali, flancat de fratele său Wladimir, a declarat că îi este recunoscător pentru ”tot” ceea ce a făcut Johnson pentru Ucraina.

”Bine ați venit la casa ucraineană”, începe videoclipul.

”Și acest lucru va fi grozav pentru a vedea toți oamenii să se unească. Uniți în acest moment critic pentru țara noastră. Și chiar acum, am o misiune specială. Mă bucur să văd atât de mulți prieteni ai patriei noastre și mă bucur să văd mari prieteni ai Ucrainei, Boris Johnson”.

”Noi, ucrainenii, apreciem tot ceea ce faceți pentru patria noastră. Și avem misiunea din partea cetățenilor noștri, a cetățenilor din Kiev, de a vă acorda cetățenia de onoare a Ucrainei, a Kievului. Din partea Ucrainei, din partea cetățeanului din Kiev”.

Boris i-a mulțumit cu entuziasm primarului Kievului și a declarat că ”Putin a făcut o greșeală catastrofală” atacând Ucraina. ”Vă mulțumesc foarte, foarte mult. Mulțumesc, băieți Vă mulțumesc foarte, foarte mult, domnule primar Vitali”, a spus vizibil emoționat Johnson.