Info Actual > Economic > După un secol de exploatare, mai avem un sfert din cantitatea de gaze înmagazinată
Economic

După un secol de exploatare, mai avem un sfert din cantitatea de gaze înmagazinată

După un secol de exploatare, mai avem un sfert din cantitatea de gaze înmagazinată

În ultimul timp am consumat din noiembrie și până acum o treime din cantitatea de gaze naturale înmagazinată. Din nefericire, consumul va crește și mai mult în următoarele luni, iar România este nevoită să facă import.

După un secol de exploatare, mai avem un sfert din cantitatea de gaze înmagazinată

România a consumat din noiembrie și până acum o treime din cantitatea de gaze naturale înmagazinată, adică 2,2 miliarde de metri cubi. Consumul va creşte însă şi mai mult în ianuarie şi februarie, iar o dată cu scăderea nivelului gazelor din depozite, scade şi capacitatea de extragere, fapt care va creşte nevoia de import.

Consumul de gaze va creşte în ianuarie şi februarie

Directorul Depogaz Ploieşti, Vasile Cârstea, spunea că România poate schimba această situaţie dacă începe alte exploatări on şi off-shore şi dacă susţine, în continuare, creşterea capacităţii de înmagazinare.

Managerul a mai spus că Depogaz deja a finalizat, în această lună, o investiţie pe partea de extragere din depozit şi mai sunt în lucru alte proiecte privind mărirea capacităţii de depozitare a gazelor, potrivit RRA.

„Pe 7 decembrie am și inaugurat în Bilciurești, unde am finalizat pentru creşterea capacității de extracție de la 14 la 20 de milioane /normal/ metri cubi pe zi. Iar pentru mărirea capacității de înmagazinare, avem proiectul de la Ghercești, care crește capacitatea de la 150-200 de milioane la 600 de milioane”, a declarat Vasile Cârstea, directorul Depogaz Ploieşti.