Economic

E oficial! Moment istoric pentru Bursa de Valori București

E oficial! Moment istoric pentru Bursa de Valori București

E oficial! Moment istoric pentru Bursa de Valori București. Preşedintele Bursei spune că cea mai mare dinamică a fost înregistrată pe aşa numita piaţă AeRO.

Bursa de Valori Bucureşti recuperează din pierderile înregistrate în cursul anul trecut. În mai puţin de şase luni de la începutul lui 2021, 25 de companii au început tranzacţionarea cu obligaţiuni şi actiuni pe piaţa principală, iar Bursa şi-a atins astfel ţinta propusă pentru întregul an.

Hanga: Vedem o creștere semnificativă

Preşedintele Bursei, Radu Hanga, spune că cea mai mare dinamică a fost înregistrată pe aşa numita piaţă AeRO, proiectată pentru listarea companiilor la început de drum, cum ar fi start-up-urile şi întreprinderile mici şi miljocii care doresc să-şi finanţeze proiectele, să-şi sporească vizibilitatea şi să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

E oficial! Moment istoric pentru Bursa de Valori București

„O să venim cât de repede cu un indice care să urmărească evoluția pieței AeRO ca fiind segmentul cel mai dinamic al pieței noastre. Vedem o creștere semnificativă acolo a activității, vedem o creșterea semnificativă a numărului de tranzacții. De la începutul anului acesta ne apropiem de 150.000 de tranzacții în total, în condițiile în care anul trecut în tot anul pe piața AeRO au fost efectuate 80.000 de tranzacții. Valoarea a crescut, de asemenea, aproximativ de trei ori și ne apropiem de 1 milion de euro valoare tranzacționată zilnic, iar valoarea medie zilnică tranzacționată pe piața AeRO se situează în jurul a 10 procente din ceea ce se tranzacționează în piața principală”, a declarat Radu Hanga, potrivit RRA.