Info Actual

Info Actual > Diverse > E oficial! Turneul de la Wimbledon a fost anulat
Diverse

E oficial! Turneul de la Wimbledon a fost anulat

E oficial! Turneul de la Wimbledon a fost anulat

E oficial! Turneul de la Wimbledon a fost anulat. În contextul pamdemiei de coronavirus, All England Club a decis, miercuri, că turneul de la Wimbledon va fi anulat.

Săptămâna trecută, All England Lawn Tennis and Croquet (AELTC) anunțase că evaluează toate scenariile posibile pentru ediția din acest an a turneului de la Wimbledon. Grand slam-ul londoinez era programat în perioada 29 iunie- 12 iulie.

La aflarea veștii, Simona Halep, câștigătoarea turneului de la Wimbledon în 2019, a transmis un mesaj pe contul ei de Titter. „Sunt atât de tristă să aud că Wimbledon nu se va desfăşura în acest an. Finala de anul trecut va rămâne una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Dar, în momentul acesta, trecem printr-un moment mai mare decât tenisul, iar Wimbledon va reveni. Ceea ce înseamnă că voi avea şi mai mult timp pentru a-mi apăra titlul”, a fost mesajul Simonei Halep.

Inaugurat în 1877, turneul de la Wimbledon a ajuns la ediția cu numărul 134. Acesta s-a disputat anual cu excepția perioadelor celor două războaie mondiale (1915-1918 și 1940-1945).

În 2021, turneul se va desfășura între 28 iunie și 11 iulie.