Info Actual

Info Actual > Diverse > Ea este prima dragoste a Regelui Mihai I. Femeia misterioasă ar fi fost plătită să îl părăsească
Diverse

Ea este prima dragoste a Regelui Mihai I. Femeia misterioasă ar fi fost plătită să îl părăsească

Ea este prima dragoste a Regelui Mihai I. Femeia misterioasă ar fi fost plătită să îl părăsească

Ea este prima dragoste a Regelui Mihai I. Femeia misterioasă ar fi fost plătită să îl părăsească. Sunt puțini cei care știu că, înainte de a o întâlni pe Ana de Bourbon – Parma, pe vremea când era tânăr, Suveranul României a trăit drama vieții sale din care și-a revenit cu greu.

Este vorba despre prima dragoste a Regelui Mihai I, despre care tatăl său, Carol al II-lea, avea să povestească în însemnările sale zilnice din tulburii ani interbelici.

Ea este prima dragoste a Regelui Mihai I. Femeia misterioasă ar fi fost plătită să îl părăsească

Tumultul sentimental al Regelui Mihai a avut loc la vârsta de 17 ani, a durat doi ani, între 1937 și 1939, iar pentru a cicatriza rana lăsată de misterioasa Yvonne, fata care i-a sucit mințile lui „Mihăiță”, a fost nevoie de intervenția Suveranului și chiar a Elenei „Magda” Lupescu, „Duduia”, controversata amantă, iubita și viitoarea soție a tatălui său. Și din câte se pare, pentru ca „Yvonica” să dispară din peisaj, Regele și-ar fi încordat camarila pentru diversiune și ar fi plătit și o sumă consistentă pentru ca fata să își vadă de viața ei, una ce urma să fie liniștită, rețeta financiară (dota) având multe zerouri în coadă (2.000.000 lei). Chiar „Duduia” a fost cea care le-a făcut cunoștință tinerilor, Carol al II-lea notând în jurnalul său, pentru prima oară în Aprilie 1937, numele tinerei care-i intrase în grații și-i dădea palpitații fiului său:

„Tratativele Duduii cu părinţii Yvonichii au dat rezultatul scontat, i-au acceptat propunerea, îmi pare bine pentru Mihăiţă”, scrie Impact.ro

Tumultuoasa poveste a luat sfârșit în cele din urmă. Duduia a fost cea care s-a ocupat de „divorț”.

„A fost disperat, plângea cu nesaț…”

Potrivit însemnărilor lui Carol, Mihai și Yvonne erau mai fericiți ca oricând, femeia misterioasă fiind extrem de prezentă în viața celebrului său iubit.

Atmosferă tristă

„Sculat târziu. La 12 3/4, plecat cu trenul la Sinaia pentru vacanţa de Paşti. Sosit pe la 4; vremea acoperită, răcoare. Duduia, la cină. Mihăiţă, la masă, cu Yvonica.” – 2 mai 1937 sau: „La 5, soseşte şi Mihăiţă, foarte impresionat de vederea lui Dan; a fost înainte de plecare la capela cimitirilui. Este o durere generală. Azi dimineaţă, a voit şi părintele Nae (Popescu) şi Preda să vorbească copiilor la şcoală de camaradul lor, dar n-au putut, căci i-au podidit lacrimile. A venit şi Yvonica să-l vază pe Mihăiţă. Au fost, după – amiază, amândoi la mine. Atmosferă tristă”, notă din data de 19 mai 1937.

Dragostea pătimașă a celor doi adolescenți s-a consumat după aproape un an, același jurnal al lui Carol consemnând detalii ale relației, informează sursa mai sus menționată.