Social

Echipament de protecție cu chip uman. Soluția ingenioasă a unui medic din Timișoara

Echipament de protecție cu chip uman. Soluția ingenioasă a unui medic din Timișoara. Tudor Pârvănescu este medic specialist la Institutul de Cardiologie din Timişoara. În plină pandemie de coronavirus, acesta a relizat că măsurile de protecție pe care trebuie să le ia un medic îl pot îndepărta de pacient.
Priviți din exterior, medicii seamănă mai mult niște cosmonauți, din cauza combinezoanelor, a mănuților, a măștilor de protecție, a vizierelor. Medicul Pârvănescu a găsit o soluție ingenioasă, pentru a reduce șocul psihologic al pacienților săi.
Acesta a postat o poză pe pagina sa de Facebook, în care arată cum apare în faţa persoanelor suspectate de infeţie cu noul coronavirus. Pârvănescu a lipit pe echipamentul de protecţie o fotografie cu el, în aşa fel încât pacienţii să ştie cu cu cine stau de vorbă.
„Exista o vorba veche din popor cum ca medicul învață cât trăiește. Învata să fii un om mai bun! Învață să îți ajuți aproapele! Învață să tratezi un om!
Învață să oferi un zâmbet! Învață să fii acolo unde este nevoie de tine! Învață să nu te ascunzi! Învață să fii solidar cu boala indiferent de specialitatea aleasa!
Dacă tu crezi ca poți stăpâni aceste învățături, înseamnă că te poți intitula drept medic, dar dacă îți dorești ca pacientul sa te considere un „vindecător” mai sunt foarte multe de învățat”, a fost mesajul medicului pe pagina sa de Facebook.