Economic

Economistul Câciu, despre economistul Cîțu: „Libertarienii de ieri, comuniștii de azi”

Economistul Câciu, despre economistul Cîțu: „Libertarienii de ieri, comuniștii de azi”. Consultantul economic Adrian Câciu a vorbit despre strategia fiscală a liberalilor. Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o analiză privind strategia lui Cîţu & Co.

„Libertarienii de ieri, comuniștii de azi. Libertarienii acuzau socialiștii ca își bazează încasările la buget pe venituri nefiscale, ca iau dividende de la companii de stat că etc și că în timp ce veniturile fiscale scad, guvernul se bazează pe spolierea beneficiarilor economici prin controale, amenzi și etc.

DCBusiness.ro

Asa a vrut Dumnezeu, ca libertarienii acuzatori de ieri, aka Cîțu, Păun et Glăvan sa ajunga sa trăiască astăzi, în demnitățile pe care și le-au distribuit pe sistemul PCR (pile, cunostiinte, relații) și nu pe baza de concurs (nu tot ei ziceau ceva de concursuri?) de pe urma veniturilor nefiscale, adică din amenzi”, a spus Adrian Câciu. 

„Finanțăm autostrăzi din amenzi”

„Căci da, domnilor, bugetul se hrănește astăzi mai mult din veniturile din amenzi decât din cele din impozitul pe profit. Asta da viziune economica. Construim viitorul prin sancțiuni. Finanțăm autostrăzi din amenzi. Amendam cetățenii democrați sa ne hrănim contractorii. Redistribuirea resurselor, ce sa mai zicem?”, a fost mesajul economistului.