Actual Showbiz

Ed Sheeran a donat aproape 1 milion de lire sterline pentru a ajuta copiii să învețe muzică

Ed Sheeran a donat aproape 1 milion de lire sterline pentru a ajuta copiii să învețe muzică

Artistul Ed Sheeran, una dintre cele mai bogate vedete britanice în vârstă de până la 30 de ani a anunţat că are în lucru un documentar despre viaţa şi cariera sa, dar şi faptul că oferă aproape 1 milion de lire sterline pentru a ajuta copiii să învețe muzica.

Ed Sheeran a donat aproape 1 milion de lire sterline pentru a ajuta copiii să învețe muzică

Un documentar despre viața și cariera lui Ed Sheeran este în lucru, a anunțat cântărețul.

„Momentan filmăm un documentar despre viața mea și a existat o discuție serioasă despre ceea ce includem în el”, a explicat Sheeran pentru tabloidul britanic The Sun.

Cântărețul a fost în turneu o mare parte a anului 2022 pentru a promova cel mai recent album al său ”=”. Turneul a început în aprilie la Dublin, Irlanda și se va încheia în septembrie 2023 pe stadionul SoFi din Los Angeles.

Totodată, Ed Sheeran oferă aproape 1 milion de lire sterline pentru a ajuta copiii să învețe muzica. Cântărețul în vârstă de 30 de ani a donat aproape 500.000 de lire sterline în ultimii cinci ani prin Framlingham Foundation Trust, iar inițiativa caritabilă – care se concretizează sub numele Ed Sheeran Suffolk Music Foundation, sau ESSMF – are o sumă similară alocată tinerilor care caută finanțare pentru instrumente muzicale, concerte și spații de repetiții, scrie contactmusic.com.

„Ed nu a uitat niciodată lupta de a ajunge în vârf și impactul pe care muzica l-a avut asupra vieții sale. Este fantastic că ajută în acest fel”.

Finanțarea lui Ed Sheeran a plătit și echipamentele din departamentul de muzică din școala în care el și soția sa Cherry au învățat, Thomas Mills School din Framlingham, Suffolk primind 30.000 de lire sterline în acest scop.

Directorul școlii, Richard Hanley, a lăudat sprijinul financiar al cântărețului.

„Într-un moment în care muzica și artele sunt sub presiune și amenințate în școli, este atât de reconfortant să știm că elevii de la această școală au o sursă de sprijin care permite accesul și egalitatea de șanse tuturor. Trimite un mesaj clar că muzica și artele sunt un element esențial al educației ample și echilibrate, precum și o parte esențială a experienței umane.”

O altă școală din orașul natal al cântărețului „Shape of You”, St. Michael’s, a primit 17.000 de lire sterline ca parte a unui program educațional cu muzică și dansuri după școală.

 „Motivul pentru care o fac în Suffolk este pentru că este zona în care am crescut, încă locuiesc aici și tot aici am învățat să cânt și am simțit mereu că am fost sprijinit, așa că vreau să ofer măcar puțin înapoi”, a declarat Sheeran.

Cântărețul, care o are o fiica în vârstă de doi ani, Lyra, și un fiu de șase luni, Jupiter, împreună cu Cherry, a recunoscut anterior că preferă să-și ofere averea pentru a ajuta oamenii decât să o țină pentru el însuși.