Info Actual

Info Actual > Politică > Efect neașteptat al coronavirusului! Rata divorțurilor a crescut
Politică

Efect neașteptat al coronavirusului! Rata divorțurilor a crescut

Efect neașteptat al coronavirusului! Rata divorțurilor a crescut în China. „Cuplurile petrec pre mult timp împreună la domiciliu, în timpul autoizolării, din cauza coronavirusului”, au declarat mai mulți oficiali din China.

„Peste 300 de cupluri și-au programat întânirile pentru obținerea divorțului, încă din cu 24 februarie”, a declarat Lu Shijun, președintele Stării civile din Dazhou, provincia Sichuan din sud-vestul Chinei.

Conform Daily Mail, oficialii chinezi leagă creșterea cererilor de divorț de faptul că partenerii au petrecut prea mult timp împreună, în perioada carantinei.

„Partenerii, în special cei tineri, petrec mult timp acasă. Mulți dintre ei se ceartă din lucruri mărunte și vor apoi să divorțeze cât mai repede”, a explicat Lu Shinjun.

Un alt factor de creștere a ratei divorțurilor ar putea fi acela că Birourile de Stare Civilă au fost închise mai mult de o lună pe timpul epidemiei. În acest timp, cererile de divorț deja programate nu au mai fost rezolvate.

Situații identice au loc și în alte districte din China. Oficialitățile au fost nevoite să impună o limită de 10 cereri de divorț pe zi care pot fi înregistrate.