Diverse

El este aligatorul care simte emoțiile oamenilor și-i consolează prin îmbrățișări. E considerat animal pentru sprijin emoțional

El este aligatorul care simte emoțiile oamenilor și-i consolează prin îmbrățișări. E considerat animal pentru sprijin emoțional

Cu cinci ani în urmă, Joseph Henney a pierdut într-un timp record mai mulți membrii ai familiei și prieteni. Bărbatul era extrem de deprimat, iar salvarea a venit de la un pui de aligator, pe care l-a botezat Wally.

În vârstă de 69 de ani, Joseph Henney s-a născut și a crescut la o fermă din Pennsylvania, zonă în care locuiește și în acest moment. Bărbatul a fost învățat de mic copil să iubească animalele și și-a dus viața printre vite, porci, dar și șerpi și coioți.

Cu cinci ani în urmă, Joseph a trecut printr-o perioadă cumplită, cauzată de pierderea mai multor oameni dragi. Văzând în ce situație este, un prieten bun din Florida care se ocupa de salvarea animalelor, i-a făcut un Henney un cadou inedit: un pui de aligator, pe care acesta l-a numit Wally.

„Îmi păstrează constant atenția și mă face să râd”

„Am pierdut trei membri ai familiei și patru prieteni în două săptămâni. Am căzut într-o depresie mare și profundă. Doctorul meu a vrut să-mi dea medicamente antidepresive și nu le-am luat. Așa că m-am întors peste o lună la medic pentru o altă evaluare. Și a spus: Ce faci, Joe? Te descurci destul de bine.

Am spus: Mă distrez cu aligatorul meu. El este în permanență alături de mine, îmi păstrează constant atenția și mă face să râd. Am descoperit că el simte emoțiile oamenilor și încearcă să-i consoleze. Este renumit pentru îmbrățișările sale. Oamenii vin din toată lumea să-l îmbrățișeze,” a spus Henney.

„Suntem dispuși să călătorim”

Wally s-a dovedit de la bun început a fi un animal cu totul și cu totul deosebit. Aligatorul, cu o față extrem de blândă, de parcă ar râde, a refuzat întotdeauna să muște tot ce a fost viu, dar nimeni nu a înțeles de ce.

Animalul a devenit celebru după ce a apărut într-un videoclip în care se plimbă alături de stăpânul său în Love Park din Philadelphia, notează publicația The Guardian. Mai mult decât atât, el a fost recunoscut oficial drept un aligator pentru suport emoțional.

Pentru că-l adoră pe prietenul său necuvântător, Henney are gânduri mari de viitor: vacanțe și aventuri în doi. Și pentru că nici o companie aviatică nu va primi un aligator la bord, bărbatul a găsit alte moduri de transport.

„Suntem dispuși să călătorim. Adică, sunt nave, sunt trenuri. Putem conduce. Putem face multe”, a declarat acesta.

Sursă foto: digi 24