Lifestyle

Elena Udrea: „Nu am avut nicio treabă cu dosarele lui Buzăianu. Aţi greşit persoana!”

Elena Udrea: „Nu am avut nicio treabă cu dosarele lui Buzăianu. Aţi greşit persoana!”

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea spune că nu a avut nicio legătură cu semnarea și prelungirea unor contracte din energie și acuză că cei care o blamează au greșit persoana.

Elena Udrea: „Nu am avut nicio treabă cu dosarele lui Buzăianu. Aţi greşit persoana!”

În 2021, omul de afaceri Bogdan Buzăianu, considerat unul dintre „băieţii deştepţi din Energie”, a explicat  la Curtea de Apel Bucureşti, că în anul 2011 a acceptat să sponsorizeze PDL cu suma de 2,5 milioane dolari, bani duşi la sediul din Aleea Modrogan prin intermediul lui Radu Budeanu, pentru ca Elena Udrea şi alţi lideri ai partidului să înceteze „şantajul mediatic” la care era supusă compania sa, Energy Holding.

„Dosarul cu Buzăianu NU este despre faptul că eu aş fi primit vreun ban, ci despre faptul că PDL-Bucureşti, în 2010, pe care eu îl conduceam la acea vreme, a primit 2,5 milioane de euro de la Bogdan Buzăianu prin Radu Budeanu şi Ana Maria Topoliceanu, ambii transformaţi în denunţători liberi”, scrie Elena Udrea astăzi pe Facebook.

„Chiar şi aşa, denunţătoarea Topoliceanu, declara că ea a primit banii la sediul partidului, că eu nici nu i-am vazut, şi că banii au fost cheltuiţi pentru partid în principal cu campania electorala pentru alegerile locale din 2012, unde eu nu am candidat!”, scrie Udrea, adăugând că aceste acuzaţii nu vizează semnarea contractelor cu “băieţii deştepţi” din energie, „NICI prelungirea acestora NU au legatură cu aceste contracte care au fost inventate în 2003 de ministrul PSD, şi prelungite în 2009 de un ministru PDL, dar nu de mine!”

EU NU ERAM MINISTRUL ECONOMIEI la vremea aceea!

„Nu sunt acuzată de nimic în legătură cu aceste contracte, nu am avut nicio implicare în semnarea, prelungirea şi derularea lor. Însuşi Buzăianu declara ca nu am avut nicio treabă cu contractele lui, pentru că la momentul 2010, erau deja prelungite!

Udrea le atrage atenţia celor care se declară sideraţi de sumele de bani primite de PDL să caute bine acasă. să vadă ce găsesc.

„Celor care insistă să numească acest dosar HIDROELECTRICA, le spun simplu: AŢI GREŞIT PERSOANA!

Pentru aceia care, cu ipocrizie, se arată sideraţi de suma pe care PDL-Bucureşti a primit-o de la Buzăianu, le spun să caute bine acasă, să vadă dacă nu găsesc vreo umbrelă, brichetă, desfăcător de dopuri şi altele. Chiar procurorii arată că pe aceste lucruri s-au cheltuit banii respectivi! Şi pe spectacole, panouri publicitare, presă şi televiziuni! “