Diverse

Elena Udrea rămâne în închisoare. Instanța Supremă i-a respins cererea

Elena Udrea rămâne în închisoare. Instanța Supremă i-a respins cererea

Elena Udrea rămâne în închisoare, după ce Instanța supremă a respins, miercuri, cererea avocaților de punere în libertate a clientei lor până la judecarea recursului. Astfel, Udrea rămâne după gratii pe durata judecării recursului în casație cerut de avocați.

Decizia este definitivă. Recursul în casație este ultima cale de atac a sentinței de 6 ani pe care trebuie să o execute fostul ministru, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea rămâne în închisoare

Udrea le-a cerut magistraților de la Instanța Supremă eliberarea până când se va judeca ultima cale extraordinară de atac pe care o mai are la dispoziție. Aceasta încearcă să scape de condamnare în dosarul Gala Bute.

„Ne-am adresat Direcției de Apărare a Constituției din SRI în dosarul „Gala Bute”. Este o unitate puțin cunoscută de public a celor de la SRI, ea apără și urmărește respectarea Constituției. Este un demers pentru „Gala Bute”, dar și în alte spețe”, a fost mesajul avocatei fostului ministru Elena Udrea.

Avocatul Silvia Uscov a spus că Direcția de Apărare a Constituției din cadrul SRI nu este sigura autoritate la care a făcut solicitări.

„Am sesizat Parlamentul României, în special comisiile de cercetare a abuzurilor și corupției. Sunt curioasă ce grup parlamentar este dispus să își asume o astfel de solicitare a acestor împrejurări. Nu contează dacă vorbim de Elena Udrea sau de orice alt cetățean român. Vreau să văd adevărul clasei politice actuale, dacă este cineva interesat cu adevărat despre repectarea drepturilor românilor. Am solicitat și Ministerului Justiției, CSM, Înalta Curte de Casație. Am sesizat toate autoritățile de la noi care ne pot oferi un răspuns”, a declarat Uscov.

Alte demersuri făcute de avocatul Elenei Udrea priveşte chiar şi Uniunea Europeană.

„Am început demersurile pentru sesizarea UE. Tot avem rapoarte pe țară, care se referă la drepturi, mai există un raport despr respectarea statului de drept. Suntem în legătură cu membri ai altor state și vom face aceste demersuri, pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în „Gala Bute”. Udrea vrea să se rejudece acest proces, pentru că toți ceilalți au primit acest drept. Nu înțeleg de ce ea nu poate. Ea a fost judecată de două ori de completuri nelegal constituite. Elena Udrea deja are 300 de zile executate din pedepsă”, a declarat avocatul Silvia Uscov în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

Avocații Elenei Udrea au cerut suspendarea efectelor deciziei definitive în dosarul Gala Bute, cu consecința eliberării temporare a clientei pe care o reprezintă.

Aceasta a fost dusă, pe 16 iunie, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde își va petrece şase ani. Ea a intrat în România pe la Vama Giurgiu, de unde a fost transportată de lucrătorii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) la unitatea de detenţie.

Predarea Elenei Udrea s-a făcut la Vama Giurgiu, după 5 zile de la decizia magistraților bulgari, de extrădare.