Lifestyle

Elena Udrea şi Ioană Băsescu mai au de aşteptat până pe 15 decembrie. De ce au luat judecătorii această decizie

Elena Udrea

Judecătorii au decis amânarea cauzei pentru luna decembrie în procesul legat de finanțarea campaniei electorale din 2009 a președintelui Traian Băsescu. Elena Udrea a fost prezentă la termenul de astăzi prin videoconferință, azi fiind de altfel ultimul termen.

Elena Udrea şi Ioană Băsescu mai au de aşteptat până pe 15 decembrie. De ce au luat judecătorii această decizie

Astăzi trebuia să fie ultimul termen, dar judecătorii au decis amânarea cauzei până în decembrie, pentru ca Înalta Curte să se pronunțe legat de modul în care se aplica decizia CCR cu privire la prescrierea faptelor.

Din cauza faptului că mai multe instanțe au decis în mod diametral opus legat de modul de aplicare a acelei decizii CCR, s-a întocmit un recurs în interesul legii, astfel încât să se stabilească foarte clar cum se aplică hotărârea în cauză, a precizat pentru EVZ, avocatul Veronel Rădulescu.

De altfel, dacă se va stabili că decizia CCR trebuie aplicată întocmai, atunci Elena Udrea ar putea scăpa și de dosarul gala Bute, faptele fiind prescrise. Cert este că Înalta Curte va stabili în luna octombrie modul în care se aplica această decizie a Curții Constituționale, iar Elena Udrea și Ioana Băsescu trebuie să aștepte până pe 15 decembrie pentru a vedea ce spun magistrații în cazul lor.

Elena Udrea a fost prezentă la termenul de astăzi prin videoconferință, având în vedere că cei de la Penitenciarul Târgșor au la dispoziție tehnica necesară pentru desfășurarea acestei activități.

Udrea are deja mai bine de trei luni de când se află după gratii în România, asta după ce în luna aprilie, atunci când s-a stabilit că trebuie să ispășească pedeapsa în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a încercat să ajungă în Grecia, fiind prinsă în Bulgaria, la vama Kulata.

A stat dupa gratii mai bine de 2 luni în Bulgaria, iar în cele din urmă magistrații de acolo au decis că Elena Udrea poate fi adusă în România.