Actual

Elevii vor avea intrarea gratis în muzee. Beneficii pentru tineri

intrarea gratuita in muzee
sursa foto arhiva companiei

În cadrul ședinței de luni, Senatul a aprobat o propunere legislativă ce aduce modificări Legii învățământului preuniversitar. Conform acestei modificări, elevilor li se acordă gratuitate la spectacolele desfășurate de instituțiile publice pe întreg teritoriul României. De asemenea, va fi gratuită și intrarea în muzee.

„Elevii români din afara granițelor ţării, bursieri ai statului român beneficiază de gratuitate pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru de operă, de film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituțiile publice pe teritoriul României”, se arată în propunerea legislativă inițiata de un grup de parlamentari USR, PNL, PSD şi UDMR.

Elevilor din întreaga țară li se oferă aceeași gratuitate pentru participarea la evenimente culturale și sportive, cum ar fi:

-accesul la muzee;

-concerte;

-spectacole de teatru;

-operă;

-filme, și alte manifestări, organizate de instituțiile publice, în conformitate cu bugetele aprobate.

„Gratuitatea elevilor transformă instituţiile culturale în principalul furnizor de educaţie şi elimină barierele financiare care se referă la acces şi alte taxe cum ar fi fotografierea obiectivelor”, potrivit Agerpres.