Social

USR vrea mai multe gratuități mai elevi! Despre ce e vorba

Filip USR, sursa 7iasi
sursa foto arhiva personala

Un proiect de lege, inițiat în Parlamentul României de către deputatul Filip Havârneanu din partea partidului USR, ar putea deschide noi orizonturi pentru elevi.

Această propunere vizează oferirea accesului gratuit la diverse experiențe culturale și sportive pentru elevi. Conform acestui proiect, elevii ar putea beneficia de intrare gratuită la muzee, concerte, spectacole, precum și la alte evenimente culturale și sportive desfășurate de instituții publice.

„Într-o societate tot mai ameninţată de lipsa unor modele, muzeele şi alte medii culturale de învățare informală trebuie să fie accesibile gratuit elevilor. şi să le ofere posibilitatea de «a se împrieteni» cu noi concepte, cu descoperiri despre trecut, ştiinţă, artă şi alte oportunităţi educaţionale, fără a exista o condiţionare financiară. În vremurile actuale, în care generaţia tânără şi copiii sunt prizonierii dependenţei de internet sau de jocuri online, muzeele şi instituţiile culturale au obligaţia să îşi lărgească misiunea şi să caute soluţii pentru ca ceea ce au ele de oferit să devină o preocupare proaspătă, atractivă, constantă în viaţa fiecărui elev”, a declarat deputatul USR Filip Havârneanu, potrivit unui comunicat de presă al partidului, potrivit Ziare.com.