Info Actual

Info Actual > Politică > Emmanuel Macron a decis! Când iese Franța din izolare?
Politică

Emmanuel Macron a decis! Când iese Franța din izolare?

Emmanuel Macron a decis! Când iese Franța din izolare? Emmanuel Macron a anunțat, într-un discurs adresat națiunii, data la care se vor ridica restricțiile impuse din cauza coronavirusului.

Măsurile restrictive vor dura până pe 11 mai 2020.

Președintele Franței a ținut să clarifice că ridicarea restricțiilor nu înseamnă că francezii se vor întoarce la viața pe care o știau până acum. Va fi o perioadă de relaxare.

”Din acel moment ne vom organiza altfel. Epidemia nu se află încă sub control. Din acest motiv, am decis ca măsurile restrictive să mai țină până pe 11 mai 2020. Aceasta este condiția pentru încetinirea avansului luat de coronavirus381. Totuși… vom relaxa măsurile pe 11 mai 2020 dacă până atunci oamenii vor respecta regulile”, a zis președintele Franței.

“Din 11 mai vom redeschide treptat creșe, școli, licee”, a spus Emmanuel Macron. Cu toate acestea, studenții nu se vor întoarce pe băncile facultății. Locurile publice, restaurantele, cafenelele, hotelurile, cinematografele, teatrele vor rămâne însă închise. Festivalurile vor fi anulate până cel puțin la jumătatea lunii iulie.

Normele de izolare nu vor fi modificate în acest moment, ci trebuie să fie “puse în aplicare în totalitate”, a mai spus Emmanuel Macron, conform Le Monde. El a adăugat că Franța va crește numărul de teste pentru coronavirus.