Lifestyle

Escrocii profită în continuare de vulnerabilitatea oamenilor

Escrocii profită de vulnerabilitatea oamenilor în această perioadă. În Focșani, polițiștii au destructurat o grupare din care făceau parte doi bărbați și două femei. Cei patru erau specializați în metoda accidentul.

Escrocii nu au luat pauză în această perioadă și continuă să sune, în special pe numere de telefon fix, cu povești care să impresioneze victima și de obicei la ore la care aceasta ar putea dormi. În cele mai multe cazuri, aceștia spun că o rudă apropiată a fost la originea unui accident în calitate de victimă sau de autor și că are nevoie de bani ori pentru a plăti o presupusă intervenție medicală, ori pentru a mitui pretinși procurori sau polițiști sau pentru alte servicii.

 

Escrocii profită de vulnerabilitatea oamenilor

Toate aceste povești nu au însă nimic real și de multe ori se sprijină pe informații pe care le furnizează chiar victima. Așa că sfatul polițiștilor este cât se poate de simplu: nu dați curs niciunei solicitări de a oferi bani indiferent de cât de credibilă pare povestea spusă și cât de mult vă impresionează; verificați, dacă aveți suspiciunea că ar a fi vorba despre o situație reală, sunând chiar ruda respectivă sau pe cineva care vă poate oferi informații sigure și nu dați niciodată bani, bijuterii sau bunuri de valoare din casă.