Culinar

Ești în căutarea unui desert sănătos și ușor de făcut? Avem rețeta perfectă pentru tine

Ești în căutarea unui desert sănătos și ușor de făcut? Avem rețeta perfectă pentru tine

Ești în căutarea unui desert sănătos și ușor de făcut? Avem rețeta perfectă pentru tine. Afinele oferă organismului o doză bună de vitamine. Includeți-le în dieta dvs. cu această rețetă ușoară.

Cauți un desert ușor și delicios? Continuă să citești acest articol. Împărtășim cu voi o rețetă pentru a pregăti acasă o budincă delicioasă de afine și cacao.

Afinele furnizează vitaminele A, B9, C și K, motiv pentru care se recomandă includerea lor într-o dietă sănătoasă.

Budinca de cacao cu afine

1. Reteta cu branza proaspata

Pe langa faptul ca sunt un fruct delicios, afinele sunt benefice pentru sanatatea inimii.

Această budincă de cacao cu afine este super moale și umedă. Este perfect pentru a servi ca desert sau pentru a insoti o cafea. Puteți adăuga chipsuri de ciocolată, frișcă sau sirop de ciocolată la următoarea rețetă, dacă doriți.

Ingrediente

  • 1 ¼ cană făină
  • 115 gr. cremă de brânză
  • 1/3 cană cacao
  • 115 gr. de unt
  • 3 oua
  • 1 ½ cană de zahăr
  • praf de copt
  • 2 căni de afine
  • 1 praf de sare
  • esență de vanilie (cantitate necesară)

Mod de preparare

Cerneți făina împreună cu praful de copt, sarea și cacao.

În continuare, aveți nevoie de unt și făină, plus o formă de budincă.

Bateți untul cu zahărul până obțineți un amestec omogen.

Se adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare includere.

Se adaugă crema de branza si esenta de vanilie și se amesteca în continuare.

Încorporați elementele uscate și continuați să amestecați cu o lingură de lemn și mișcări învăluitoare până obțineți un aluat cu cocoloașe. Nu bateți excesiv pentru a evita activarea glutenului din aluat, deoarece budinca de afine și cacao va fi uscată.

Adăugați afinele și amestecați într-un mod învăluitor.

Se toarnă budinca în formă și se gătește în cuptorul preîncălzit la 160°C până când iese uscată la testarea cu o scobitoare (aproximativ o oră).

Se serveste decorand cu afine deasupra.