Diverse

Eveniment fastuos: lansarea noului iPhone 14. Dar se anunță și o dispariție din aceeași gamă. Video

Eveniment fastuos: lansarea noului iPhone 14. Dar se anunță și o dispariție din aceeași gamă. Video

Apple lansează o mulțime de produse noi, de la noi ceasuri inteligente la AirPods actualizate, inclusiv noua variantă iPhone 14.

Într-un eveniment fastuos este lansat noul iPhone 14. Dar se anunță și o dispariție din aceeași gamă. Video

Pentru prima dată din 2019, Apple a organizat evenimentul de lansare în septembrie, data aleasă fiind 7 septembrie. Cea mai importantă dezvăluire de produse din anul companiei, la sediul său din Cupertino, California. De asemenea, spectacolul de promovare a noului aparat telefonic a fost transmis în direct online începând cu ora 13:00, ora Estului/10:00, ora Pacificului, pe YouTube și pe site-ul companiei.

Unii observatori din industrie sugerează că ar putea exista schimbări notabile în ceea ce privește tipurile de iPhone-uri pe care Apple le oferă în prezent, relatează Washington Post.

iPhone reprezintă în prezent peste 50% din toate smartphone-urile utilizate în Statele Unite, depășind telefoanele Android.

Ce schimbări au fost aduse noului model

Imaginea arată ceea ce se crede a fi o carcasă de iPhone 14 Pro înfășurată în jurul unui actual iPhone 13 Pro, în prezent unul dintre cele mai bune iPhone-uri pentru fotografii.

Orificiile pentru camerele de luat vederi ale iPhone 14 Pro eclipsează camerele actuale ale iPhone 13 Pro.

Se așteaptă ca modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max să beneficieze de o nouă cameră de 48 de megapixeli care va fi capabilă de înregistrare video 8K și de performanțe îmbunătățite în fotografie, în timp ce se vorbește, de asemenea, că și camera ultra wide va primi un upgrade. Ambele îmbunătățiri ar necesita, potențial, o zonă mai mare a camerei.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus nu vor avea îmbunătățiri atât de notabile ale camerelor foto și nici nu se așteaptă ca acestea să beneficieze de același afișaj always-on care se așteaptă să fie una dintre caracteristicile de referință ale modelelor Pro.

O posibilă dispariție

Linia „mini” de iPhone-uri mai mici de la Apple – care a apărut pentru prima dată în urmă cu aproximativ doi ani – ar putea dispărea complet, potrivit rapoartelor Bloomberg și analistului Ming-Chi Kuo de la TF Securities International. În schimb, noului iPhone 14 (și de dimensiuni normale) i s-ar putea alătura un iPhone 14 Plus mai mare, cu un ecran de 6,7 inchi.

Faptul de a avea o versiune mai mare a iPhone 14 normal ar putea fi deosebit de atrăgător pentru persoanele care doresc un ecran mare „fără a fi nevoite să plătească mai mult pentru dotările suplimentare pe care s-ar putea să nu le dorească” de la unul dintre modelele Pro Max de la Apple, a declarat Carolina Milanesi, analist principal la Creative Strategies.

Diferențele nu se termină aici. Un raport al Wall Street Journal sugerează că noul iPhone 14 și fratele său mai mare vor folosi o versiune „îmbunătățită” a chipsetului A15 Bionic existent, care se găsește în modelele existente de iPhone 13.

Aceasta este o premieră pentru smartphone-urile companiei, deși Apple a folosit versiuni îmbunătățite ale procesoarelor existente, mai degrabă decât unele complet noi, în unele dintre modelele sale de iPad.

În schimb, se spune că Apple va rezerva cea mai recentă versiune a chipsetului său mobil – A16 – pentru dispozitivele sale mai premium iPhone 14 Pro și Pro Max.

Modelele Pro de la Apple ar putea include, de asemenea, o cameră cu rezoluție mai mare și decupaje mai mici pentru camerele frontale ale dispozitivelor și scanerele Face ID.

Unul sau mai multe dintre noile iPhone-uri Apple ar putea veni, de asemenea, cu capacitatea de a comunica cu sateliții în caz de urgență, potrivit lui Kuo de la TF Securities International.

Creșterea prețului mai mult ca sigură

La fel ca laptele, ouăle și benzina, cel puțin unele dintre noile iPhone-uri Apple ar putea ajunge să vă coste mai mult decât înainte.

De când a introdus primul iPhone „Pro”, în urmă cu trei ani, Apple a cerut 999 de dolari pentru modelul de bază Pro – cu cel puțin 200 de dolari mai mult decât modelul standard de iPhone anunțat în aceeași perioadă. Dar, într-o notă adresată investitorilor, analistul Daniel Ives de la Wedbush Securities a declarat că se așteaptă ca aceste dispozitive Pro să devină și mai scumpe.

În timp ce iPhone-ul de bază va rămâne la același preț, credem că o creștere de 100 de dolari a prețului la iPhone 14 Pro/Pro Max este probabil în magazin, având în vedere creșterea prețului componentelor, precum și funcționalitatea adăugată pe această nouă versiune,” a spus el.

iPhone 14 Pro: Preț. Scump. Lăsând gluma la o parte, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max au avut prețuri de pornire de 999 și, respectiv, 1.099 de dolari. Nu există niciun motiv să ne așteptăm ca prețurile să fie mai mici. Se pare că ar putea fi chiar mai scumpe.

Foto: mobilissimo/ twitter