Social

Evoluția ritmului îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România

Evoluția ritmului îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România ne aduce o veste bună. Ritmul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a scăzut săptămâna trecută în România, fiind confirmate cu 138 mai puține cazuri decât săptămâna anterioară. Numărul deceselor, însă, a fost cu 16 mai mare, potrivit raportului săptămânal publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

 

Săptămâna trecută au fost confirmate 2.239 de cazuri noi de COVID-19, față de 2.377 în intervalul precedent. Asta înseamnă că am avut cea mai redusă creștere a numărului de cazuri de la o săptămână la alta, din ultimele cinci săptămâni. Cea mai mare creștere a fost în intervalul 2-12 aprilie.

Aproape 40% dintre noile îmbolnăviri au fost în județele Suceava, Cluj, Bacău, Vrancea și în municipiul Bucureşti. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt 40-49 de ani și 50-59 de ani. A crescut rata îmbolnăvirii în rândul cadrelor medicale; 1 din 7 au fost infectați de virus săptămâna trecută, față de 1 din 9 în intervalul precedent. Și numărul deceselor a fost puțin mai mare: 184, față de 168 în săptămâna anterioară. Mai mult de 75% dintre victime au avut peste 60 de ani, iar aproape 62 de procente au fost bărbați. Peste 87% dintre decedați aveau cel puțin o altă boală foarte gravă, se mai precizează în raportul săptămânal publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.