Social

Evoluția testelor realizate în laboratoarelor Direcțiilor Sanitar-Veterinare

Evoluția testelor realizate în laboratoarelor Direcțiilor Sanitar-Veterinare. Potrivit președintelui ANSVSA, Robert Chioveanu, testări se fac în București și în județele Bistrița-Năsăud, Tulcea și Albă, iar, de săptămânile viitoare, se vor realiza și în Maramureș, Olt, Teleorman și Dâmbovița.

Peste 3.500 de teste pentru depistarea COVID-19 au fost realizate până acum în cadrul laboratoarelor care aparțin Direcțiilor Sanitar-Veterinare.

”După ce specialişti din cadrul Institutului de Diagnostic Sănătate Animală au fost instruiţi în cadrul Institutului „Matei Balş”, am început, împreună cu Spitalul Universitar al Municipiului Bucureşti, să testăm cu kituri specifice pentru COVID-19. Sunt prezenţi specialişti din cadrul Spitalului Universitar. Ei au validat metoda, verifică metoda de diagnostic şi ei semnează buletinele de analiză. Deci nu medicii veterinari pun diagnosticul, ci medicii umani.” a declarat Robert Chioveanu.

Președintele ANSVSA a mai spus că produsele alimentare aflate la vânzare sunt sigure pentru consum. Robert Chioveanu a precizat că mieii din zonele aflate în carantină, respectiv Suceava sau Țăndărei, pot fi comercializați dacă există documente și mijloace de transport autorizate. În plus, animalele trebuie sacrificate într-un abator autorizat sanitar-veterinar din zona respectivă