Actual International

Fără viză de muncă în Spania. Pentru cine a lansat guvernul spaniol această facilitate

Fără viză de muncă în Spania. Pentru cine a lansat guvernul spaniol această facilitate
Infoactual/arhiva

Noua viză de nomad digital pentru cetățenii britanici și alți cetățeni, inclusiv din afara UE, va permite persoanelor care lucrează pentru companii sau clienți străini să se stabilească temporar în Spania, fără a avea nevoie de o viză de muncă completă.

Spania, una dintre cele mai bune destinații din Europa pentru nomazii digitali, după ce guvernul a lansat noua viză

O nouă viză introdusă în Spania promite să facă din această țară una dintre cele mai bune destinații din Europa pentru nomazii digitali.

Definiție: Nomazii digitali sunt persoanele care au un loc de muncă stabil, oriunde în lume, și pot lucra în online, de acasă.

Ca parte a noii „Startup Act” a Parlamentului spaniol, această viză urmărește să facă din această țară o perspectivă atractivă pentru startup-uri, nomazi digitali și investiții, prin eliminarea birocrației și creșterea flexibilității.

Cetățenii din Regatul Unit, precum și din alte țări inclusiv din afara UE, care lucrează pentru companii sau clienți străini, pot alege acum să locuiască temporar în Spania, fără a fi nevoie să solicite un permis de muncă complet.

Aceștia vor trebui acum doar să facă dovada locului de muncă, a calificării și a experienței lor, pentru a se califica pentru viză.

Viza va fi valabilă inițial pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de reînnoire pentru anii următori. În afară de aceasta, persoanele care solicită această viză vor putea, de asemenea, să își aducă în Spania și familia apropiată.

Ce spune un specialist imobiliar despre noua viză și facilitățile ei

„Noua viză spaniolă este o veste grozavă pentru nomazii digitali din Marea Britanie și din străinătate”, a declarat Martin Dell, cofondator al Kyero.com, cel mai mare portal imobiliar online din Marea Britanie.

El a relatat pentru media externă:

„Înainte de aceasta, singurele opțiuni de viză pentru britanici erau viza nelucrătoare, care nu permite să lucrezi, și viza Golden, care necesită o investiție de cel puțin 500.000 de euro în țară, așa că această nouă viză accesibilă va fi atrăgătoare pentru multe persoane care doresc să lucreze în Spania, în special pentru tineri”.

Specialistul imobiliar Dell a declarat că, pe măsură ce Spania rămâne o locație populară, un nou grup demografic de cumpărători străini care doresc să se mute și să locuiască aici este în creștere. Cu noua viză, acest proces va fi mult mai ușor, deoarece oamenii vor avea posibilitatea de a alege să locuiască unde doresc.

Discutând despre impactul pandemiei covid-19 asupra țărilor din Uniunea Europeană, rerezentantul imobiliar Dell a declarat:

„Pe măsură ce țările europene încearcă să se redreseze în urma pandemiei, multe dintre ele dezvoltă noi vize de nomad digital pentru cetățenii din afara UE, încurajând astfel oamenii să se mute din țările lor”.

El a subliniat că virusul covid-19 a accelerat interesul oamenilor de a se muta în străinătate și de a lucra de la distanță. Din acest motiv, „mai mulți lucrători au devenit liberi de legături de la birou sau au luat în considerare posibilitatea de a lucra pe cont propriu”.

Dell a mai spus că firma sa a înregistrat un interes susținut pentru proprietățile europene, cu o creștere de peste 45% a vizitatorilor care caută proprietăți în Europa pe platforma lor în 2021, comparativ cu 2020.