Actual Diverse

O țară a luat decizia ca turiștilor din România să nu li se mai ceară viză. În ce alte state pot călători românii fără viză

O țară a luat decizia ca turiștilor din România să nu li se mai ceară viză. În ce alte state pot călători românii fără viză
justconsult

Mongolia este fascinantă și povestesc despre aceasta oamenii care au fost pe acolo, în călătorie de serviciu, afaceri sau, pur și simplu, turism. Iată că mai nou putem vizita această țară și fără viză. Dar care sunt celelalte țări în care putem merge fără ștampila în pașaport, în cele ce urmează.

Nou. Românii pot călători fără viză și în Mongolia. În câte țări putem călători fără ștampila din pașaport

Autoritățile din Mongolia sunt cele care au luat decizia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte românești simple.

Reprezentanți din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ne informează că, potrivit datelor comunicate public de către autorităţile din Mongolia, perioada pentru care cetăţenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing (datele de contact sunt disponibile la  beijing.mae.ro). MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE ( http://www.mae.ro/travel-conditions ), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români.

Dar în câte țări pot călători românii fără viză

Românii pot călători fără viză în 174 de destinații. Pașaportul românesc se află pe locul 16 în topul celor mai puternice documente de călătorie din lume, conform noului index realizat de Henley.

Putem călători fără viză, în următoarele țări care sunt state membre ale Uniunii Europene (UE), pe care le enumerăm, în ordine alfabetică:

Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria. Avem nevoie doar de un act de identitate.

Indiferent de planurile pe care le aveți, este necesar să verificaţi înainte de a porni la drum, dacă trebuie să obţineţi o viză de tranzit pentru ţările prin care veţi trece către destinaţia finală, inclusiv în cazul zborurilor cu escale.

De exemplu, un caz frecvent întâlnit este acesta: atunci când călătoriţi cu avionul către Statele Unite spre America de Sud, cetăţenii României trebuie să aibă o viză de tranzit pentru Statele Unite.

În cazul unei călătorii al cărei scop final este şederea permanentă, studiul, munca sau alte activităţi aducătoare de venituri cetăţenilor români, trebuie să deţineţi un permis separat, conform MAE.