Info Actual

Info Actual > Showbiz > Femeia care a descoperit secretul tinereţii veşnice: ”La vârsta mea, mă simt încă tânără”
Showbiz

Femeia care a descoperit secretul tinereţii veşnice: ”La vârsta mea, mă simt încă tânără”

Femeia care a descoperit secretul tinereţii veşnice: ”La vârsta mea, mă simt încă tânără”

Femeia care a descoperit secretul tinereţii veşnice: ”La vârsta mea, mă simt încă tânără. Nu e deloc aşa cum mă aşteptam. Practic, sunt destul de bucuroasă că îmbătrânesc”, spune actriţa care, la cei peste 80 de ani pe care îi are astăzi, continuă să se bucure din plin de viaţă.

Are 82 de ani, dar se bucură în continuare de succes şi este mai în formă ca niciodată. Jane Fonda, căci despre ea este vorba, nu a avut o viaţă uşoară, dar a făcut tot posibilul să se bucure de ea, indiferent de încercările pe care le-a întâmpinat. S-a luptat şi cu cancerul, dar nu l-a lăsat să o învingă, ba mai mult, i-a ţinut piept până când ea a fost cea care l-a învins.

 

A aflat adevărul despre moartea mamei dintr-o revistă

Puține actrițe îşi păstrează zâmbetul pe buze și încrederea în orice împrejurimi, aşa cum o face şi acum Jane Fonda. Puţini ştiu, însă, că i-a luat foarte mult timp să ajungă aici. La doar 12 ani, micuţa Jane a rămas fără mamă, care s-a sinucis.

Despre moartea mamei, Jane ştia că a murit în urma unui infarct, căci asta au făcut-o să creadă tatăl şi fratele ei. Ulterior, aceasta avea să afle că femeia care i-a dat viaţă suferea de bipolaritate și că a fost alegerea ei să părăsească această lume. Din acel moment, a început să se simtă vinovată şi a trăit cu sentimentul că propria mamă s-a sinucis din vina ei.

„Copil fiind, întotdeauna ai impresia că e vina ta, asta pentru că un copil nu poate da vina pe adult, pentru că depinde de el pentru a supraviețui. E nevoie de mult timp ca să treci peste această vină”, a declarat Jane Fonda în urmă cu câţiva ani.

Micuţa Jane era ţinută într-un glob de sticlă, departe de orice realitate. Adevărul despre moartea mamei l-a aflat singură, în mod întâmplător, citind o revistă. Cu tatal ei, Henry Fonda (foto), nu avea o relaţie tocmai strânsă, acesta fiind o vedetă şi un bărbat incapabil să îşi manifeste emoţiile.

„A-i cere tatălui meu să aibă sentimente ar fi fost ca şi cum i-ai fi cerut unui animal mort să se ridice în picioare, aşa cum se aşteaptă pisica mea să facă şoarecii pe care îi prinde. Mima sentimentele, pur şi simplu nu putea”, spunea Jane despre tatăl ei.

Actriţa mai spunea că nu a cunoscut-o niciodată cu adevărat pe propria mama, iar asta din cauza bolii mintale de care suferea. A reușit să o înțeleagă mulţi ani mai târziu, atunci când a început să lucreze la propria biografie. În acel moment a fost obligată de împrejurări să consulte dosarul medical al mamei ei.

„Când faci o astfel de cercetare, inevitabil obții răspunsuri, ceea ce mi s-a întâmplat şi mie. În sfârșit poți să spui: Nu e vorba că nu eram demnă de a fi iubită. Părinții mei aveau de rezolvat chestiuni între ei. Iar în momentul în care afli toate astea, ești cuprins de o imensă empatie pentru ei. Și poți în sfârșit să ierți”, spunea actriţa.

citește articolul mai departe pe evz.ro