Info Actual

Info Actual > Diverse > Fenomen macabru după masacrul nurcilor. Ies din morminte. „Fugiți, vin să se răzbune!”
Diverse

Fenomen macabru după masacrul nurcilor. Ies din morminte. „Fugiți, vin să se răzbune!”

Fenomen macabru după masacrul nurcilor. Ies din morminte. „Fugiți, vin să se răzbune!”

După ce guvernul danez a anunțat că a fost înregistrată o mutație de coronavirus la nurci, a început masacrul.

Peste 10 milioane de nurci au fost ucise în masă și îngropate în gropi commune pe terenurile armatei.

Numai că, acum se întâmplă un fenomen ciudat care provoacă groază în rândul danezilor.

Nurcile ucise ies  în masă din morminte

Ulterior premierul țării a anunțat că nu sunt dovezi ale transmiterii mutației la om, iar săptămâna trecută același premier a recunoscut că încă din septembrie nu a mai existat nicio nurcă bolnavă în Danemarca, deși, o lună mai târziu, în octombrie, autoritățile au dispus uciderea a milioane de animale.

Rețelele de socializare au fost umplute cu mii de fotografii și clipuri video în care se arată animalele care par să iasă din gropile comune.

„2020, anul nurcii mutant ucigașe”, sau „Fugiți, vin nurcile să se răzbune”, sunt mesajele danezilor pe rețelele sociale.

„Pe măsură ce corpurile se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru provoacă umflarea pământului. În acest mod, în cel mai rău caz, nurca este împinsă afară din pământ”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției danez.

El a mai spus că de vină ar fi pământul nisipos în care au fost îngropate animalele, mult mai ușor de împins în sus de către cadavrele în descompunere.

De urgență, poliția daneză a încercat să ia primele măsuri, punând mai mult pământ peste mormintele commune, dar degeaba.

Pericolul la care nu s-a gândit nimeni

Un pericol este însă posibil, pe care autoritățile nu l-au luat în calcul. Animalele au  fost îngropate prea aproape de lacuri și de pânza freatică, existând temeri că acest lucru ar putea duce la contaminarea rețelei de apă potabilă.

„Se pare că nimeni nu cunoaște consecințele acestei situații”, a spus Susan Munster, membru al conducerii companiei de apă din Danemarca.

„Trebuie să recunosc că este îngrijorător”, a adăugat ea.

Ministerul mediului a spus că fenomenul este doar „o problemă temporară legată de procesul de descompunere”, și că zona va fi monitorizată non stop până la instalarea unui gard de protecție care să țină departe oamenii și animalele de gropile comune ale nurcilor.

Purtătorul de cuvânt al poliției daneze a declarat că există pericolul ca bacterii dăunătoare să se afle în blana animalelor moarte și „nu este niciodată sănătos să stai prea aproape de animalele moarte”.