Lifestyle

Fenomen sinistru în Anglia! Animalele de companie, fără apărare în fața hoților. Ce urmăresc?

Fenomen sinistru în Anglia! Animalele de companie, fără apărare în fața hoților. Ce urmăresc?

Fenomen sinistru în Marea Britanie. Animalele de companie sunt fără apărare în fața hoților. Ce urmăresc aceștia? Stăpânii și crescătorii de câini au devenit victime ale furtului de câini, care a explodat în Marea Britanie în timpul pandemiei de COVID-19, din cauza cererii mari generate de lockdown, relatează Agerpres.

Un crescător de animale a constatat că hoții au furat şapte animale într-o singură noapte. „Un câine a fost abandonat la doi kilometri distanţă, dar i-au luat pe ceilalţi şase”, a povestit Sarah pentru AFP.

După 30 de zile, unul dintre câini a fost descoperit, însă starea lui de sănătate era precară. „Avea o rană urâtă pe spate, încercaseră să-i scoată microcipul”, povesteşte ea.

Furtul de câini a devenit însă un fenomen straniu

Pe site-ul DogLost, Wayne May îi ajută pe proprietarii îndureraţi să-şi găsească animalele de companie pierdute sau furate. El a constatat o creştere cu aproximativ 250% a furturilor de câini de la începutul pandemiei.

Prețul cu care se vând câinii a crescut în pandemie

Potrivit cifrelor de pe site-ul de anunţuri de animale, preţul mediu cerut pentru un câine a fost de 1.883 lire sterline (2.140 euro). Mai mult, preţul unui pui din rase foarte solicitate, cum ar fi Bulldog sau Cavoodle, poate ajunge la 4.000 de lire sterline (4.500 de euro).

„Este mai profitabil să fii hoţ de câini decât traficant de droguri”

„Pentru că a existat o cerere atât de mare, în special pentru pui, am văzut oameni care încercau să răspundă acestei cereri acţionând ilegal”, a declarat Sam Gaines, unul dintre responsabilii RSPCA.

„Spre exemplu, am constatat o creştere a numărului de pui proveniţi din străinătate şi suntem extrem de îngrijoraţi cu privire la modul în care puii sunt crescuţi în afara Regatului Unit şi la călătoriile extrem de lungi pe care trebuie să le îndure pentru a ajunge în această ţară”, a povestit el.

Hoţii sunt interesaţi de câinii pe care îi pot fura cu uşurinţă

„Este mai profitabil să fii hoţ de câini decât traficant de droguri în momentul de faţă în Marea Britanie. Dacă eşti prins furând un câine, poţi primi o amendă ridicolă, de 200-250 de lire sterline. Bandele de infractori sunt dispuse să-şi asume riscul pentru o astfel de sumă”, explică Wayne May, care colaborează cu poliţia britanică.