Lifestyle

Ferme de îngrășare a femeilor care vor să se căsătorească. Unde se întâmplă asemenea oroare și la ce sunt supuse tinerele

Ferme de îngrășare a femeilor care vor să se căsătorească. Unde se întâmplă asemenea oroare și la ce sunt supuse tinerele

V-ați gândit vreodată că oricât ar fi o femeie de supraponderală, este mai căutată și mai iubită ca niciodată? E greu de crezut pentru orice om, însă în Mauritania, cine nu are kilograme în plus, și asta multe!, nu se mărită. Doar așa sunt considerate etalon al frumuseții.

Fetele sunt obligate că consume între 9000-16000 calorii pe zi

Potrivit informațiilor oferite de UNICEF fetele sunt obligate să consume pe zi între 9000 de calorii, iar unele rapoarte au scos la iveală că uneori li se dă chiar și 16.000 de calorii pe zi. Fără ca cineva să se gândească că acestea s-ar putea îmbolnăvi.

Este sunt hrănite cu forța până când vor reuși să aibă greutatea ideală. Iar acest obicei, greu de înțeles, poate dura ani întregi, ajungând unori între 12-15 ani.

Cu cât femeia e mai grasă, cu atât ocupă un loc mai important în inima soțului

Tradiția se numește Leblouh, iar în Mauritania se consideră că dacă fata este mai mult decât bine făcută provine dintr-o familie înstărită. Pe de altă parte, dimensiunea acesteia indică și locul pe care-l ocupă în inima soțului său.

Fetele care trec printr-un asemenea calvar sunt maltratate de cele mai multe ori a le determina să facă ce li se cere. De cele mai multe ori le sunt strânse picioarele foarte tare și durerea o convinge să înghită amestecul care urmează să o îngrașe.

Dacă nici așa fetele nu vor să asculte, atunci sunt bătute cu bestialitate. Culmea este că părinții își trimit fetițele la fermele de îngrășare, convinși fiind că este singurul mod în care acestea își vor face un viitor.

Ce mănâncă o fetiță de șase ani

Dieta unei fetițe de șase ani de exemplu, adusă cu forța la o fermă de îngrășare costă în două kilograme de mei amestecate cu două căni de unt, precum și câțiva litri de lapte de cămilă.

Îngrășarea se face, de obicei, în timpul vacanțelor școlare sau în sezonul cu ploi. Potrivit Fatimatei M’baye, avocat pentru drepturile copilului din Mauritania, „copilele sunt trimise de acasă la aceste ferme fără să înțeleagă de ce. Suferă, dar li se spune că a fi grasă este ceva ce îți aduce fericirea”.

De cele mai multe ori, fetele ajung să se îmbolnăvească de diabet, hipertesiune, probleme cardiace și foarte multe fac depresie. O ultimă metodă  pentru a le îngrășa pe fetițe sunt hormonii stimulatori de creștere, cumpărați de pe piața neagre. Unele fete au reacții adverse, iar pentru altele sunt fatale.