Știri pe scurt

Un îndrăgit festival se va desfășura în două orașe culturale

Un îndrăgit festival se va desfășura în două orașe culturale

Festivalul 25 de ore de teatru non-stop, desfășurat până acum exclusiv în Sibiu, va fi în acest an găzduit și de Timișoara, în cadrul proiectului „Timișoara: Capitală Europeană a Culturii”.

Festivalul a fost de asemenea inițiat de o trupă studențească din Timișoara, Teatrul Thespis, iar ediția din acest an își propune să-l omagieze pe Diogene Bihoi (1946 – 2022), inițiatorul acestei trupe.

„Anul acesta, ediţia cu numărul 13 va avea loc la Sibiu (în 23-24 septembrie) şi la Timişoara (în 30 septembrie-1 octombrie), ca parte din Programul cultural naţional Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Vor participa artişti din: Bucureşti, Cluj, Petroşani, Oradea, Timişoara, Sibiu.

Companii cu renume în peisajul teatral autohton, precum Reactor (Cluj), Auăleu (Timişoara), Bis Teatru (Sibiu), Teatrul de Artă şi Centrul Replika (Bucureşti) vor împărţi scenele festivalului cu cei mai tineri actori: adolescenţii de la Fabrica de Teatru din Sibiu şi cei de la Asociaţia Ferentari (Proiect PlayHood)”, se arată în comunicatul Asociației BIS, care organizează festivalul 25 de ore de teatru non-stop. Comunicatul a fost preluat de Agerpres.