Diverse

Festivalul Internațional al Gheții și Zăpezii, locul unde sunt prezentate cele mai mari sculpturi de gheață din lume

Festivalul Internațional al Gheții și Zăpezii, locul unde sunt prezentate cele mai mari sculpturi de gheață din lume
onthegotours.com/chinadiscovery.com

Iarna nu poate fi doar albă și liniștită, ci poate fi și colorată și agitată. Dar trebuie să mergeți în locul potrivit. Astfel, dacă sunteți în căutarea unei aventuri de iarnă și aveți posibilitatea, puteți merge la Harbin Ice and Snow Festival din China.

De obicei, Festivalul Internațional de Gheață și Zăpadă de la Harbin se ține de la mijlocul sau sfârșitul lunii decembrie până în februarie următoare. Data oficială de deschidere a Festivalului de Gheață și Zăpadă din Harbin este, de obicei, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie.

La început, participanții la festival au fost în principal chinezi, dar ulterior a devenit un festival și o competiție internațională, festivalul atrăgând 18 milioane de vizitatori și generând venituri de 28,7 miliarde de yuani (4,4 miliarde de dolari).

La acest festival sunt prezentate cele mai mari sculpturi de gheață din lume, realizate cu o muncă titanică.

Festivalul de Gheață și Zăpadă din Harbin 2023/2024

Ediția 2023/2024 a Festivalului de Gheață și Zăpadă din Harbin este sărbătorită din 17 decembrie 2022 până la sfârșitul lunii februarie 2023, iar ceremonia de deschidere oficială va fi pe 5 ianuarie 2023.

Se precizează faptul că:

 • după ceremonia de deschidere, toate locațiile sunt deschise și sunt oferite toate facilitățile turistice.
 • în timpul Festivalului de Gheață și Zăpadă au loc și Ziua de Anul Nou și Festivalul Primăverii Chineze.

Locurile principale ale festivalului de gheață și zăpadă de la Harbin

Pentru Festivalul Gheții și Zăpezii au fost amenajate trei locații principale, fiecare sit având propriile sale caracteristici, oferind peisaj diferit, precum și activități.

1. Lumea de Gheață și Zăpadă

Harbin Ice and Snow World (Lumea de Gheață și Zăpadă), un Disneyland colorat de gheață, este locul principal al Festivalului de Gheață și Zăpadă de la Harbin, cel mai mare parc de distracții de gheață și zăpadă din lume, cu o suprafață de peste 800.000 de metri pătrați.

Lumea de Gheață și Zăpadă are cele mai frumoase sculpturi de gheață din timpul festivalului și vor fi expuse peste 2.000. În această zonă se organizează:

 • Concursul Internațional de Sculpturi pe Gheață,
 • spectacole, precum: patinaj artistic, hip-hop cool LED, dans romantic de sală și dans fierbinte,
 • sporturi pe gheață și pe zăpadă patinaj, curling, sanie, ciclism pe gheață, tobogan cu gheață etc.
 • spectacole de lumini cu LED-uri

FOTO romanian.cri.cn

2. Insula Soarelui

Insula Soarelui, o zonă de agrement de pe partea opusă a râului Songhua față de oraș, prezintă expoziții fantastice de artă cu sculptură în zăpadă, fiind un loc uimitor cu:

 • lacuri de cristal,
 • stânci delicate,
 • flori frumoase,
 • arhitecturi exotice.

FOTO chinadiscovery.com

Festivalul de Gheață și Zăpadă de la Harbin devine un loc important și expune cele mai distinse sculpturi în zăpadă, care sunt de dimensiuni mari și sunt legate de cultură.

FOTO romanian.cri.cn

Pe terenul de un alb pur, nenumărate lucrări excelente de sculptură ies din zăpadă, cum ar fi:

 • arhitecturi antice iconice,
 • figuri,
 • personaje de desene animate,
 • peisaje etc.,

doar pentru momentele tale incitante de admirație și fotografie, scrie chinadiscovery.com.

3. Parcul Zhaolin

Parcul Zhaolin oferă o petrecere în grădină cu felinare de gheață din 1963. De asemenea, peste 1500 de lucrări cu peisaje de gheață sunt afișate pentru a forma un teren fantastic și festival pentru vizitatori.

Festivalul își are originea în spectacolul tradițional de felinare de gheață din Harbin și petrecerea în grădină care are loc iarna, a început în 1963. A fost întrerupt pentru un număr de ani în timpul Revoluției Culturale, dar a fost reluat de când a fost anunțat un eveniment anual la parcul Zhaolin, la 5 ianuarie 1985, potrivit wikipedia.org.