Actual International

SUA, Japonia și Italia impun restricții de călătorie pentru China din cauza covid-19. Ce spun oficialii chinezi

SUA, Japonia și Italia impun restricții de călătorie pentru China din cauza covid-19. Ce spun oficialii chinezi
pixabay

De teama să nu se repete istoria covid-19, SUA, Japonia și Italia sunt primele state care au anunțat restricții de călătorie pentru chinezi sau persoanele care vin din China.

SUA se alătură Japoniei și Italiei în impunerea de restricții de călătorie pentru chinezi din cauza covid-19. Dar ce spun oficialii chinezi

Statele Unite au anunțat miercuri, 28 decembrie 2022, noaptea după fusul orar european, că vor impune, de asemenea, restricții de călătorie pentru călătorii chinezi. Potrivit AFP News, SUA va cere tuturor călătorilor din China să poată prezenta un test covid-19 negativ înainte de a călători.

Creșterea numărului de infecții cu virusul covid-19 în China și redeschiderea granițelor sale pentru călătoriile internaționale a determinat unele țări să impună restricții de călătorie pentru vizitatorii din această țară.

Italia, prima țară din Europa care va fi grav afectată de virus în 2020, este prima care a reintrodus restricții de călătorie, cu teste obligatorii pentru toți călătorii din China.

Noua măsură introdusă de Ministerul Sănătății din Italia, miercuri, 28 decembrie a.c., urmează unui regim de testare care a fost introdus pe aeroportul Malpensa din Milano. Rezultatele acelor teste arată că fiecare al doilea pasager este infectat.

Ministrul sănătății italian Orazio Schillaci a declarat:

„Măsura este esențială pentru a asigura supravegherea și detectarea posibilelor variante ale virusului, pentru a proteja populația italiană.”

Anunțul nu a oferit informații suplimentare și, în special, nu a precizat ce măsuri sunt introduse pentru cei care au fost testați pozitiv. Șefii locali de sănătate din regiunea Lombardia, în jurul orașului Milano, și din regiunea Lazio, în jurul Romei, au declarat pentru Reuters că aceștia vor fi puși în carantină în clădiri rezervate de autoritățile sanitare locale.

În aceeași zi în care Italia a făcut acest anunț, China a declarat că situația era previzibilă și că virusul este sub control. Dar, poveștile de pe rețelele de socializare spun o poveste foarte diferită, cu spitale și crematorii care se luptă să facă față.

De asemenea, Japonia va introduce, de la sfârșitul anului, noi restricții pentru călătorii din China continentală, iar Statele Unite ar urma să anunțe restricții de călătorie similare.

O serie de țări au acționat rapid pentru a impune restricții de călătorie pentru chinezi din cauza covid-19, Italia, prima din Europa, întreprinzând în prezent o anchetă privind variantele virusului pandemic cu care posibil că vor sosi și călătorii.