Lifestyle

Filme pentru toate preferinţele, în zilele de sărbătoare la TVR 1. Luni, Concertul Extraordinar

Filme pentru toate preferinţele, în zilele de sărbătoare la TVR 1. Luni, Concertul Extraordinar

TVR a pregătit pentru zilele de Paște câteva filme care merită văzute.

*Sâmbătă, 23 aprilie, de la 21.10, o vedem pe actrița britanică Helen Mirren în rolul Reginei Elizabeth II, în filmul „Regina” (THE QUEEN, 2006), rol care i-a adus primul premiu Oscar din carieră şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă.

*Idila lor inocentă din copilărie se transformă într-o iubire imposibilă. Luni, 25 aprilie, de la 21.10, TVR 1 programează „Între două lumi”, o dramă fantasy, cu Kirsten Dunst, povestea de iubire a doi tineri care provin din două lumi complet diferite.

*Şi, pentru că e vacanţă, copiilor le este pregătiă o surpriză: un serial care îi invită în lumea basmelor și a fanteziei, dar care prezintă viața reală a unor copii și a familiilor lor. Realizat de Andrzej Maleszka la Televiziunea Publică Poloneză, „Copacul magic” spune povestea unor obiecte din lemn tăiat din stejarul odată magic.

Cele şapte episoade îi transpun pe micii telespectatori într-o lume extraordinară, în care puterea misterioasă a unui copac este încă vie și poate da naştere unor aventuri uimitoare pentru cei de vârsta copilăriei.

Serialul „Copacul magic” a câștigat în 2007 prestigiosul International Emmy Award la categoria „cel mai bun program pentru copii și tineri” şi nu mai puţin de alte 16 premii internaţionale. Copiii se delectează cu primele două episoade ale serialului la TVR 1, luni, 25 aprilie, ora 12.00.

Concertul extraordinar al Orchestrei Filarmonice din Viena

De la ora 10.25, încă o bucurie pentru suflet: TVR 1 difuzează, în a doua zi de Paști, Concertul extraordinar al Orchestrei Filarmonice din Viena, susținut la Sagrada Família, în Barcelona. Condusă de Christian Thielemann, orchestra interpretează Simfonia nr. 4 în Mi bemol major a lui Anton Bruckner și o lucrare în primă audiție mondială, „Elysium”, scrisă de câștigătorul premiului Ernst von Siemens, canadianul Samy Moussa. Acesta este primul concert al Filarmonicii din Viena în bazilică.

„Este foarte emoționant pentru noi, muzicienii, să interpretăm o mare capodoperă a compozitorului austriac romantic târziu în cadrul extraordinar al catedralei Sagrada Família. Este o experiență incredibilă să cânți această muzică în arhitectura și acustica unică a bazilicii. Pentru mine, este punctul culminant actual în proiectul nostru Bruckner, care va fi lansat în anul aniversar 2024. De altfel, pe timpul pandemiei noi am înregistrat unele dintre simfoniile lui Bruckner cu Christian Thielemann”, spune despre concert prof. Daniel Froschauer, președintele Filarmonicii din Viena.