Social

Florin Cîțu a găsit soluția pentru imunizare împotriva COVID-19. Care este măsura esențială

Florin Cîțu a găsit soluția pentru imunizare împotriva COVID-19. Care este măsura esențială

Pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva COVID-19 şi revenirea treptată la o viaţă normală, premierul Florin Câțu a găsit o soluție. În urma unei ședințe cu reprezentanţii autorităţilor locale, Florin Cîțu a anunțat care este planul.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni şansa la imunizare împotriva virusului şi revenirea treptată la o viaţă normală, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Includerea medicilor de familie, măsură esențială pentru sănătatea populației

Prim-ministrul a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale.

El a arătat că primarii de oraşe, municipii, comune şi reprezentanţii Consiliilor Judeţene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor şi pentru a face mai uşor accesul la vaccinare.

„Am discutat astăzi cu reprezentanţii autorităţilor locale mai multe soluţii care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri, a centrelor de vaccinare drive-through şi a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca şi alţii să se alăture acestui efort comun.”

Premierul României a anunțat că din 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică in serul produs de compania Johnson & Johnson.

„Vom merge mai departe în ceea ce priveşte amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaţilor şi a familiilor acestora. Pentru comunităţile rurale sau mai greu accesibile, dar şi unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susţine activitatea centrelor mobile, o soluţie eficientă, având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a scris Florin Cîţu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a subliniat că vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populaţiei şi pentru revenirea treptată a României, din perspectivă economică, socială şi culturală.

„Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată a României, din perspectivă economică, socială și culturală. Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru, pentru că doar împreună învingem pandemia”, a conchis premierul, potrivit Capital.