Social

Florin Cîțu, despre o posibilă carantină: ”Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni”

Florin Cîțu, despre o posibilă carantină: ”Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni”

Premierul României, Florin Cîțu, a mărturisit că nu vrea intituirea de noi restricții la nivel național, deoarece ar afecta și mai mult activitățile economice.

Florin Cîțu,a posta un mesaj, pe o rețea de socializarea, în care a cerut autorităților în teritoriu să ia toate măsuriile necesare care se impun pentru respectarea regulilor sanitare.

„Vedem în 30 de judeţe şi în Bucureşti o creştere continuă a incidenţei şi, zilnic, avem noi localităţi în zona roşie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulţi se vor conforma, astfel încât majoritatea cetăţenilor care respectă regulile să nu fie afectaţi de comportamentul celorlalţi”, a afirmat Florin Cîțu pe Facebook.

„Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ținem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât şi-au dovedit eficienţa. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice”, a adăugat premierul.

În lunile următoarea România va primii câteva doze de vaccin anti-COVID

Florin Cîțu a mai precizat că România va primii în lunile următoare, câteva milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului, care vor ajuta să mai frănze evoluția pandemică.

„Este clar nevoie de o implicare mai mare a autorităţilor în informarea populaţiei cu privire la campania de vaccinare şi la măsurile pe care le-am urmat şi trebuie să le urmăm în continuare. Să ţinem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai uşor transmisibile ale coronavirusului”, a relatat Florin Cîțu.

„Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie şi mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluţia îmbolnăvirilor prin continuarea în forţă a campaniei de vaccinare”, a conchis Florin Cîţu, potrivit Libertatea.