Actual Diverse

Fondatorul bursei de criptomonede FTX vrea mâncare vegane în pușcărie

Fondatorul bursei de criptomonede FTX vrea mâncare vegane în pușcărie

Sam Bankman-Fried este deținut într-o închisoare din Bahamas care este cunoscută pentru condițiile dure. Potrivit Bloomberg, familia sa încă speră că preferințele sale alimentare pot fi îndeplinite.

Fondatorul bursei de criptomonede FTX vrea mâncare vegane în pușcărie

Fondatorul bursei de criptomonede FTX va rămâne la centrul corecțional Fox Hill din Nassau până în februarie, după ce un judecător i-a refuzat marți eliberarea pe cauțiune din închisoare și a dispus ca acesta să rămână în arest în așteptarea extrădării în SUA.

Până la 2 miliarde de dolari din fondurile clienților au dispărut după prăbușirea FTX, a informat Reuters, după ce fostul său CEO, Sam Bankman-Fried, a transferat 10 miliarde de dolari de la FTX către firma sa, Alameda Research. Potrivit Wall Street Journal, firma de criminalistică va efectua „urmărirea activelor” pentru a recupera fondurile lipsă.

Sam Bankman-Fried a fost arestat de autoritățile din Bahamas după ce oficialii americani l-au acuzat pe mai multe planuri, inclusiv fraudă și spălare de bani.

Surse au declarat pentru Bloomberg că Bankman-Fried are propria sa cameră într-o zonă de maximă securitate din Fox Hill și că nu poate primi vizitatori din cauza protocolului COVID-19. O sursă a declarat pentru publicație că rudele lui Bankman-Fried au sunat la închisoare pentru a întreba dacă acesta poate primi mese vegane.

Rapoartele privind Fox Hill au descris închisoarea ca fiind supraaglomerată și cu personal insuficient. Deținuții au declarat că au fost nevoiți să elimine deșeurile umane cu găleți și că au trăit cu șobolani și viermi, potrivit unui raport din 2021, privind drepturile omului, întocmit de Departamentul de Stat. De asemenea, deținuții au spus că au așteptat foarte mult pentru a fi hrăniți.

Avocații lui Sam Bankman-Fried au încercat să folosească dieta vegană a acestuia ca motiv pentru care ar trebui să fie eliberat în așteptarea extrădării, a relatat CoinDesk. Aceștia au cerut instanței să ia în considerare eliberarea acestuia pe o cauțiune de 250.000 de dolari, astfel încât să își poată menține dieta vegană și să își respecte medicamentele, inclusiv Adderall și Zyrtec.

Nu a fost clar care dintre rudele lui Bankman-Fried ar fi sunat la închisoare pentru a-i furniza alimente vegane, dar părinții fostului director executiv, care sunt profesori de drept la Stanford, au fost prezenți la audierea sa de marți din Bahamas. Potrivit CoinDesk, mama sa a râs în timpul audierii când a fost numit „fugar”.

Printre ceilalți membri notabili ai familiei sale se numără fratele său, Gabriel Bankman-Fried, și mătușa sa, Linda Fried, care este decanul școlii de sănătate publică de la Universitatea Columbia.