Diverse

O mamă vegană și-a ucis copilul mic cu alimentația impusă de ea. Ce a decis instanța

O mamă vegană și-a ucis copilul mic cu alimentația impusă de ea. Ce a decis instanța

Credințele eronate, îndoctrinarea, încăpățânarea, determină, uneori, situații imposibil de remediat. Cum este și cazul pe care îl redăm, în continuare. Pentru această femeie, regretul va fi pedeapsa ei, atunci când va deveni conștientă de rezultatul faptei sale.

O mamă vegană și-a ucis copilul mic cu alimentația impusă de ea. Ce a decis instanța

O împătimită a veganismului a fost găsită vinovată pentru moartea fiului ei care, la 1 an și jumătate, cântărea doar 7 kilograme și 700 de grame. În scurta lui viaţă, copilul a fost hrănit doar cu fructe și legume crude și laptele primit prin alăptare. Copilul, Ezra, a murit în 2019 din cauza complicațiilor cauzate de malnutriție.

Sheila are 39 de ani și este o adeptă a alimentației vegane. Problema este că veganismul, în cazul ei, a fost dus la extrem. Nu numai că ea era adepta alimentației vegane, dar a impus-o și celor din jurul ei, iar soțul o încuraja, fiind de partea ei și a tratamentului extremist.

Sheila şi Ryan O’Leary sunt părinții micului suflet nevinovat, care nu a avut nici o posibilitate de a-și cere dreptul la viață. Potrivit poliției, care au luat primele declarații de la părinții copilului, în ziua în care a murit, micuțul fusese alăptat, apoi au apărut la el primele probleme cu respirația.

Dar, în loc să ceară ajutor, părinții lui s-au dus la culcare, potrivit propriilor declaraţii. Când s-au trezit, era deja târziu, micuţul nu mai respira. Atunci, ei au intrat în panică și au sunat la 911. Echipa de urgență s-a deplasat imediat la locuința acestei familii și nu a putut face altceva decât să constate decesul copilului.

Medicii au constatat că Erza nu fusese hrănit consistent, timp de o săptămână, până la momentul în care a murit, în septembrie 2019.

Cadrele specilizate din punct de vedere medical au înțeles imediat că Erza a suferit complicații, ca urmare a înfometării îndelungate. Din acest motiv, aceștia au decis să consulte și ceilalți trei copii ai familiei.

Este vorba despre unul de trei ani, altul de cinci şi altul de 11 ani. Cei doi copii mai mici sufereau şi ei de subnutriție severă. Pielea lor era galbenă, iar dantura deteriorată integral, titrează Daily Mail.

Din cei trei copii, doar fetița mai mare era într-o condiție medicală mai bună, comparativ cu ceilalți frați. Ea s-a dovedit a fi copilul dintr-o căsătorie anterioară a Sheilei. Anchetatorii sunt de părere că starea de sănătate bună a fetei se datorează faptului că îşi vizita des tatăl, care o hrănea adecvat.

Din datele adunate în acest caz reiese că toți copiii au fost hrăniți, cel mai des, cu mango, banane, avocado. Pe cel mic, îl mai alăpta, dar fiind în creștere, laptele mamei era insuficient.

Ce a decis instanța la înfățișarea de marți

Cuplul a fost pus sub acuzare chiar din primul moment, în decembrie 2019, imediat după a fost dezvăluită, în scris, cauza morții lui Ezra.

Nu există nici măcar o fotografie, atașată la dosarul de caz, care să arate starea deplorabilă în care se afla copilul, dar procurorii de caz au descris că micuțul ”era slăbit și plângea constant”.

Nu avea nevoie de un cântar pentru a-i auzi strigătul”, a spus, aproape strigând, procurorul Sara Miller.

Sheila O’Leary a fost găsită vinovată și condamnată, marți, de un juriu din Cape Coral, Florida, după un proces care a durat o săptămână. Ea riscă, acum, închisoare pe viață.

Acolo îi este locul, în spatele gratiilor”, așa spun toți oamenii care au rămas profund afectați de acest caz nefericit.

Decizia va fi anunțată la 25 iulie.  Sheila și soțul ei, care a fost, de asemenea, acuzat de crimă, așteaptă, acum, decizia instanței.

Foto. SIPA USA/foto din proces/Facebook (foto de familie)