Social

Fondul de rezervă umple bugetele Ministerelor! Se dau 92 de milioane de lei

vouchere-620-lei
sursa foto arhiva personala

Pe data de 2 noiembrie, membrii Guvernului se vor reuni într-o ședință dedicată discuțiilor referitoare la alocarea banilor din Fondul de rezervă. Se va discuta și despre  suplimentarea limitelor de credite bugetare și angajament.

Aceste fonduri vor fi direcționate către ministerele care se confruntă cu deficitul de resurse financiare. Acest lucru se întâmplă întrucât procesul de ratificare bugetară nu a fost finalizat.

Valoarea totală alocată acestor necesități financiare se ridică la 92 de milioane de lei. Din această sumă, 5,9 milioane de lei sunt destinate Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. În același context, 32 de milioane de lei vor fi alocate Agenției Naționale pentru Sport, potrivit economedia.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale va beneficia de un aport financiar în valoare de 10,5 milioane de lei. De asemenea, Serviciul de Telecomunicații Speciale va primi o sumă de 43,9 milioane de lei din aceste fonduri suplimentare.

Deși Ministerul Agriculturii  se află pe ordinea de zi a ședinței, suma alocată din Fondul de rezervă nu a fost precizată.