Diverse

Formidabila rețetă de pâine de casă cu cele mai puține calorii. Moale, pufoasă și nu vă îngrașă

Formidabila rețetă de pâine de casă cu cele mai puține calorii. Moale, pufoasă și nu vă îngrașă

Probabil nu există persoană care să reziste în fața unei pâini calde, cu miez fraged și coajă crocantă. Dar cum să împaci plăcerea cu kilogramele care se adună? Salvarea vine de la această pâine, săracă în calorii, pregătită din ingrediente sănătoase, care nu vă îngrașă și este foarte simplu de pregătit. E minunată și scoasă din cuptor, dar și prăjtă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti minunăția de pâine, aveți nevoie de următoarele ingrediente:  284 g făină albă integrală sau făină integrală de grâu, 42 g germeni de grâu prăjiți, 2 lingurițe cu sare, 2 linguri cu zahăr, 2 pachete de drojdie uscată activă, 473 g apă caldă 45 grade Celsius, 245 g iaurt simplu la temperatura camerei, 2 linguri cu ulei de măsline, 450 g făină de pâine.

Mod de preparare

Luați un bol mic, în care puneți făina, germenii de grâu, sarea și zahărul și amestecați bine. Într-un vas mare, puneți drojdia și apă și lăsați la dizolvat. Adăugați în castronul mic ingredientele uscate, împreună cu uleiul și iaurtul.

 

Se bate până când se încorporează unele în altele apoi puneți încet făina și amestecați până când veți obține un aluat ferm. Dați cu o făină pe blatul de bucătărie și puneți aluatul în acel loc. Frământați aluatul pentru zece minute. Veți ști că e gata atunci când va fi omogen.

Se va lăsa la crescut până când aluatul se va dubla

Împărțiți aluatul în două și ungeți două vase mari cu puțin ulei. Așezați aluatul în fiecare. Acoperiți și lăsați să crească pentru o oră. Scoateți aluatul din vase, puneți din nou pe blat și începeți să formați câte o pâine. Așezați în forme de pâine care, în prealabil au fost unse cu puțin ulei.

Acoperiți din nou fiecare pâine. Se va lăsa la crescut până când aluatul se va dubla. Introduceți la cuptor și lăsați la copt pentru 40 de minute. Scoateți pâinea și lăsați să se răcească, apoi puneți pe o farfurie. Pentru un gust desăvârșit, ungeți cu ulei de măsline.