Info Actual > Social > Fostul ministru al Sănătății propune vaccinarea obligatorie: Beneficiul comun este mai important decât binele individual
Social

Fostul ministru al Sănătății propune vaccinarea obligatorie: Beneficiul comun este mai important decât binele individual

Fostul ministru al Sănătății propune vaccinarea obligatorie: Beneficiul comun este mai important decât binele individual

Fostul ministru al Sănătății propune vaccinarea obligatorie. Nelu Tătaru, actual consilier onorific al premierului, a dezvăluit marți, 14 Septembrie, că îi va sugera lui Florin Cîțu vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii de persoane.

Nelu Tătaru, a transmis că cea mai bună măsură împotriva COVID pentru angajații din sectoarele esențiale este vaccinarea obligatorie sau cel puțin testarea săptămânală.

“Binele comun este mai important decât binele individual! Drepturile omului se încalcă și pentru cel care stă în Terapie Intensivă, venit cu o boală cronică în spital și infectat cu COVID-19“, a declarat fostul ministru al Sănătății, la DigiFM.

“Atunci când sunt reclamate încălcări ale drepturilor omului, ar trebui mers pentru lămuriri până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a mai spus Tătaru.

Vaccinarea obligatorie pentru profesori și polițiști

‘Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale.

Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival.’

“Ne gândim la vaccinare sau testare – acestea sunt opiniile pe care eu, că și consilier onorific, le promovez la nivelul primului-ministru. În această categorie intră: tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV-SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, tot ce înseamnă imunodeprimați. Stimulările ar trebui să înceteze și să folosim banii pentru testări“, a declarat Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății crede că este cea mai bună măsură pentru populație

“În această perioadă se lucrează intens pe două paliere – la acele precauții, că să nu ajungem la restricții, și la vaccinare. Nu cred că este vorba de discriminare, este o formă de prevenție. Această infecție cu SARS-CoV-2 trebuie să devină o boală sezonieră ca gripa. Până ajungem la acel nivel, cred că trebuie să trecem prin niște etape – una din acestea este și impunerea acestui Green Pass unde este imperios necesar“, a spus fostul ministru al Sănătății.