Lifestyle

Fruct minune pentru sistemul digestiv. Adio balonare si retentie de apa!

Fruct minune pentru sistemul digestiv. Durerile de stomac, crampele, balonarea sau retenția de apă sunt probleme neplacute cu care orice persoana s-a confruntat măcar o dată în viață. Aceste senzatii neplacute pot sa apara in momentul in care există o problemă în procesul de digestie.

Alimentația este principalul factor care duce la apariția unui disconfort

Alimentele care se digeră mai greu, cum ar fi mâncarea de tip fast-food, legume ca ceapa, varza, fasolea, broccoli, dar și băuturile spirtoase sau berea pot favoriza apariția balonării și pot cauza retenția de apă la nivelul organismului.

Fruct minune pentru sistemul digestiv. Bananele sunt fructele despre care specialiștii spun că pot face minuni pentru sistemul digestiv. Acestea conțin o fibră numită pectină care oferă organismului senzația de sațietate. În plus, aceste fructe sunt o sursă importantă de magneziu, mangan și vitamina B6, scrie avantaje.ro.

Potasiul combate retenția de apă, în timp ce magneziul și vitamina B6 oferă energie organismului, iar manganul activează anumite enzime care sunt necesare pentru o digestie corectă.