Fructe și legume pline de pesticide. Acestea sunt alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, însă, din păcate, multe dintre ele conțin multe pesticide.
Potrivit unei analize a EWG (Environmental Working Group), aproximativ 70% din fructele și legumele vândute în Statele Unite conțin reziduuri chimice.
Consumul unei cantități mari de pesticide duce la probleme respiratorii, tulburări de memorie, boli de piele, depresie, avorturi, defecte congenitale, cancer și boli neurologice, cum ar fi boala Parkinson.
Consumul de alimente organice contribuie la reducerea expunerii la substanțe chimice. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătate, conform studiilor EWG. În patru studii au descoperit că persoanele care au consumat fructe și legume organice au văzut o îmbunătățire a fertilității lor, au redus incidența limfomului non-Hodgkin au scăzut nivelul indicelui de masă corporală.
Pentru a ajuta oamenii să facă alegeri mai bune, EWG publică în fiecare an produse naturale cu cele mai mari și mai mici cantități de substanțe chimice.
Potrivit rezultatelor studiului EWG, căpșunile, merele, cireșele, spanacul, nectarinele și varza au fost pozitive pentru două sau mai multe pesticide.
Conform rezultatelor studiului EWG, avocado și porumbul dulce au fost cele două alimente cu cele mai puține pesticide.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.